Κριτική στη κυβέρνηση από ΝΔ για οικονομία και παιδεία

11:59 6/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας και τα θέματα της Παιδείας ασκεί η Ν.Δ, κάνοντας λόγο για υπερφορολόγηση των πολιτών και ιδεοληπτικές πολιτικές.

Στη ΝΔ λένε ότι η πραγματικότητα στην οικονομία είναι άλλη και όχι αυτή που αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χαλάρωση των capital controls των οποίων, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, πανηγύριζε η κυβέρνηση, εξακολουθούν – θα εξακολουθούν- να υφίστανται.

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα

εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου, αφού επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται.

Παράλληλα η οικονομία και τα νοικοκυριά στενάζουν από την υπερφορολόγηση με τη φοροδοτική ικανότητα, όμως, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, να έχει εξαντληθεί.

Αντί να ασχοληθεί με αυτά η κυβέρνηση λένε από τη ΝΔ, προσπαθεί με ιδεοληπτικές πολιτικές να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παιδεία.

Πριν από λίγο, η οδός Πειραιώς σχολίασε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, που αναφέρει ότι ο κ. Γαβρόγλου εξαγόρασε τη θητεία του επί χούντας και δεν πήγε στο στρατό, καλώντας τον, να πάψει να προκαλεί.

«Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Και προσθέτει η Πειραιώς: «Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα