Κ.Πουλτίδης: «Η Πυροσβεστική είναι ο κύριος βραχίονας στην πολιτική προστασία της χώρας» (audio)

13:16 24/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Πυροσβεστική είναι η πρώτη που επεμβαίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης. Συμβάλει τα μέγιστα, είναι ο κύριος βραχίονας στην πολιτική προστασία της χώρας», ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος, Κώστας Πουλτίδης, στο πλαίσιο του αφιερώματος του 102fm της ΕΡΤ3 για την ανταπόκριση των συναρμόδιων φορέων στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, που προκάλεσε πληθώρα προβλημάτων σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας την Τρίτη (24/1/2017) στους Κ.Ρενιέρη και Β.Πεκλάρη, επεσήμανε

ότι, μεταξύ άλλων, στελέχη της Πυροσβεστικής ασχολήθηκαν με πολλούς απεγκλωβισμούς πολιτών από κατοικίες και ΙΧ, με διακομιδές ασθενών και νεφροπαθών σε νοσοκομεία, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες νερού σε νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, και με πολλά άλλα περιστατικά.

Όπως σημείωσε ο κ.Πουλτίδης, «για οποιαδήποτε περίπτωση ενός φαινομένου που μπορεί να απειλήσει τη ζωή ενός πολίτη ή την περιουσία του, καταστρώνουμε σχέδια που τα ανανεώνουμε κάθε χρόνο», προσθέτοντας ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα της Πυροσβεστικής είναι η δασοπυρόσβεση. «Στην ΠΚΜ διαθέτουμε περίπου 200 πυροσβεστικά οχήματα. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε σε μόνιμη βάση 2 καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες. Παλιά, όταν είχαμε αρχικά αναλάβει την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης, δεν είχαμε τίποτα», τόνισε.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να μείνει με 99 λιγότερους υπηρετούντες πυροσβέστες μετά την πρόσφατη κατανομή των οργανικών θέσεων, ο κ.Πουλτίδης χαρακτήρισε το όλο θέμα ως «ένα σοβαρό ζήτημα» δεδομένου, όπως είπε, ότι «οι οργανικές θέσεις έχουν μειωθεί κατά 40%» τα τελευταία 7 χρόνια. «Τέτοιες μειώσεις έχουν γίνει παντού λόγω της κρίσης και είναι ευνόητο, αλλά αυτή που έγινε τελευταία είναι πολύ σοβαρή. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση και το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για αυτό», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα