Κοζάνη:Πίσω στα θρανία, μπροστά στη ζωή-Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

13:22 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το σύνθημα πίσω στα θρανία, μπροστά στην ζωή, συνεχίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να δίνει την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε εκείνους που δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου.

Στη πόλη της Κοζάνης το ΣΔΕ, λειτουργεί από το 2005, όπου και αποφοίτησαν 880 μαθητές με το ποσοστό των ηλικιών στο 60% να κυμαίνεται από 30 έως 45. Μιλώντας στην ΕΡΤ

Κοζάνης ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Γιώργος Ματιάκης, στάθηκε στο ευέλικτο πρόγραμμα του καινοτόμου δημόσιου σχολείου εκπαίδευσης ενηλίκων, που με την ολοκλήρωση της φοίτησης τους παρέχεται ισότιμος τίτλος Γυμνασίου, που είναι απαραίτητος για την πρόσληψη στο δημόσιο. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ανήκει στην Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, λειτουργεί στην πόλη της Κοζάνης με παράρτημα και στην Πτολεμαΐδα, καθώς επίσης στο σωφρονιστικό κατάστημα Φελίου Γρεβενών, στην Καστοριά και στο Αμύνταιο. Τα μαθήματα στην Κοζάνη, ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου με το νέο κύκλο σπουδών, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΣΔΕ κ. Ματιάκη αναμένεται και το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό που όπως υπογράμμισε διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και επιμόρφωση στην εκπαίδευση ενηλίκων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα