Κοζάνη: Πρόταση για ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου

09:45 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη απευθύνει με ανοιχτή του πρόσκληση ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης. Όπως επισημαίνει «η Κοζάνη ως διαχρονική μητρόπολη πολιτισμού, δικαιούται το δικό της καλλιτεχνικό σχολείο», για την παροχή

προετοιμασίας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε νέους οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως θέατρο, χορό, κινηματογράφο και εικαστικά, χωρίς παράλληλα να υστερούν σε γενική παιδεία.

Το περιφερειακό θέατρο, οι καλλιτεχνικές ομάδες, το δημόσιο και τα ιδιωτικά ωδεία, η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη, η ιστορική πόλη της Αιανής και το Αρχαιολογικό της Μουσείο, οι σύγχρονοι δημιουργοί, οι λογοτέχνες, το Πανεπιστήμιο, αλλά και η πλούσια παράδοση της περιοχής είναι σύμφωνα με τον κ. Μουμουλίδη «τα ισχυρά πλεονεκτήματα της περιοχής», τα οποία μπορούν να αποτελέσουν «το επίκεντρο ενός κύκλου σημαντικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Σύμφωνα με τον κ. Μουμουλίδη το καλλιτεχνικό σχολείο θα συμπληρώσει την παρουσία των μουσικών σχολείων και θα δώσει ευκαιρίες στους νέους της περιοχής, για εκπαίδευση εξειδικευμένη στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα