Κοζάνη: Έναρξη για το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής

15:13 17/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δώδεκα ημέρες μουσικής, δεκαπέντε συναυλίες, δέκα διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, πέντε διαλέξεις, δυο διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια και ηχογραφήσεις, συμπεριλαμβάνονται στο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ) αρχίζει, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017.

Το 17ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Μαλούχου, ξεκινά το ταξίδι του στην μουσική, με την

εναρκτήρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, όπου θα γίνει η υποδοχή των μαθητών, το Γκαλά των καθηγητών και μια πανηγυρική συναυλία.

Όπως δήλωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές του Διεθνούς Σεμιναρίου, τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος, όσο και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Διονύσης Μαλούχος, το Διεθνές Σεμινάριο συνδυάζει τον διδακτικό-εκπαιδευτικό σκοπό των πρωινών μαθημάτων με την καλλιτεχνική εμπειρία των βραδινών συναυλιών, οι οποίες φέτος θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου Κοζάνης, η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κοζάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού, ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αιανής, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το Ωδείο Δ. Δημόπουλου και Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες αλλά και στους σπουδαστές έκανε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Θέμης Λιάκος για να στηρίξουν στο ιστορικό θεσμό της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣΜΚ που έχει που έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία της πόλης, διοργανώνεται πρώτη φορά το 1988 με αφορμή ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μουσικών της UNESCO, ενώ η επανεκκίνηση του θεσμού γίνεται το 2012, έτος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές μεγάλο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής καθηγητών και σπουδαστών και στην φετινή διοργάνωση, ενώ μέχρι σήμερα μετράει πάνω χίλιους αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή σταδιοδρομία στη μουσική αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα