Κοζάνη: Αλλαγή τρόπου ζωής συνιστούν οι γιατροί

11:13 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H αλλαγή του τρόπου ζωής, των συνηθειών και η ρύθμιση των παραγόντων κινδύνου, που προκαλούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μπορούν να επιφέρουν την μείωση των θανάτων στην χώρα μας, τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης, κατά την διάρκεια της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε πως οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στην παιδική παχυσαρκία,

το κάπνισμα και την καθιστική ζωή. Στην ημερίδα με θέμα: «Παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ενημερώνομαι προστατεύω την υγεία μου», από το σύνολο των γιατρών υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης αλλά και της διαχείρισης των ύπουλων νοσημάτων, όπως είναι το ζάχαρο, η πίεση και η χοληστερίνη που είναι και οι βασικές αιτίες για καρδιαγγειακά νοσήματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου των Γενικών γιατρών Μανώλης Χατζημανώλης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί στο σύστημα υγείας. Όσον αφορά στην ημερίδα ο κ. Χατζημανώλης σημείωσε ότι μέριμνα του Συλλόγου είναι η φροντίδα στον άνθρωπο και η σωστή ενημέρωση ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα προβλήματα υγείας του.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν επίσης ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Κοζάνης Στέλιος Λαμπρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σ τη διαχείριση του οξέως θωρακικού άλγους, ενώ ο καρδιολόγος Στάθης Κουλούρης μίλησε για τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Στα θέματα που αφορούν στον διαβήτη αναφέρθηκε η Γενική ιατρός Μαρία Βίλδου, ενώ στην αρτηριακή υπέρταση η γενική ιατρός Αφροδίτη Φυλακτού. Για το κάπνισμα μίλησε η πνευμονολόγος, Σωτηρία Πελετίδου, για τη χοληστερίνη ο γενικός γιατρός Σπύρος Κλίνης και για την παχυσαρκία η γενική γιατρός Βασιλική Γουρζή.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον γιατρό Χρήστο Μπέσσα για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, συμμετείχε και ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» ενημερώνοντας το κοινό για τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα