Κούτσερ ενώπιον Γερουσίας ΗΠΑ: «Αντίκρισα πράγματα που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να δει» (video)

20:39 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έχω δει βίντεο με παιδί δύο ετών, στην ηλικία του δικού μου παιδιού να βιάζεται από Αμερικανό σεξοτουρίστα στην Καμπότζη. Το κορίτσι είχε τόσο χειραγωγηθεί από το περιβάλλον της που πίστευε πως έπαιζε σε παράσταση» περιέγραψε o ηθοποιός ‘Αστον Κούτσερ, μιλώντας στην αμερικανική γερουσία. Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο διάσημος ηθοποιός τόνισε πως «αντίκρισε πράγματα που κανένας δεν θα έπρεπε ποτέ να δει» και κάλεσε τους γερουσιαστές να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του για να τερματιστεί η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Ashton Kutcher

makes an emotional appeal to US senators to tackle child sexual abuse pic.twitter.com/sFUgZkAnSk

— The Telegraph (@Telegraph) February 16, 2017

Ως πρόεδρος της οργάνωσης Thorn, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού για να εντοπίζονται θύματα κακοποίησης, ο 39χρονος δήλωσε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας πως χρειάζεται νέα τεχνολογία για να αποτρέπονται ιστοσελίδες από το να έχουν διαφημίσεις που προωθούν τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα εργαλεία που δημιούργησε η οργάνωσή του, το Spotlight, βοήθησε να αναγνωριστούν 6.000 θύματα μέσα σε έξι μήνες. Αναπτύχθηκε μετά από έρευνα του 2012 που διαπίστωσε πως η αγοραπωλησία υλικού για το 63% των ανήλικων θυμάτων γινόταν online.

Όπως είπε στη συζήτηση για τη σύγχρονη δουλεία, οι αρχές προσέγγισαν την οργάνωσή του για να τις βοηθήσει να εντοπίσουν online δράστες με τη χρήση νέας τεχνολογίας.

«Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ευνοήσει τη σύγχρονη σκλαβιά αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να την αποτρέψει» είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να χτίσουμε τα εργαλεία εκείνα που είναι καλύτερα από τα δικά τους ώστε να πολεμήσουμε αυτό που συμβαίνει;», κατέληξε ο ηθοποιός και πατέρας δύο παιδιών, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μίλα Κούνις.

ΠΗΓΗ: BBC, ΕΡΤ1,Ρεπορτάζ:Παντελής Γκόνος

Keywords
Τυχαία Θέματα