Κομοτηνή:Συναυλία για τα Παιδικά Χωριά SOS

22:14 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μεγάλη συναυλία με στόχο την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Κομοτηνής. Μια βραδιά με πολλές νότες κι ακόμη περισσότερα αγαπημένα τραγούδια. Αύριο βράδυ στις εννέα, στο Βυζαντινό Φρούριο της Κομοτηνής το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής και η Ορχήστρα Νέων του Δίου Κατερίνης,με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και του Δήμου ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η Ορχήστρα Νέων αποτελείται κυρίως από μαθητές και φοιτητές, με μαέστρο τον Νίκο Πατρή. Όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες. Ορχηστρικά

σύνολα κιθάρας, βιολιού, και χορωδίες του Θρακικού Ωδείου με υπεύθυνη την Βερόνικα Σεμερτζίδου θα ανέβουν πάνω στην σκηνή…


Πρόβες μέσω Skype
«Έχουμε κάνει άπειρες πρόβες όλο το Χειμώνα. Λόγω της απόστασης ΚατερίνηΚομοτηνή, έγιναν πρόβες ακόμη και μέσω Skype με την Ορχήστρα.» δηλώνει η κα Χρυσή Μπατσιβάρη κι εξηγεί πως «Περισσότεροι από εκατό μουσικοί θα πάρουν μέρος με όλα τα μουσικά όργανα μιας λαϊκής ορχήστρας, πάρα πολλές κιθάρες, μπουζούκια , κρουστά, χορωδοί.»
Το σημαντικότερο, όπως τονίζει, είναι ότι πρωταγωνιστές τις βραδιάς θα είναι νέοι άνθρωποι, θα είναι παιδιά. «Φυσικά μαθητές της Ορχήστρες Νέων Δίου, μαθητές του Νίκου Πατρή που ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας της Ορχήστρας Νέων, μια ορχήστρα που έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους συνθέτες, τραγουδιστές.» δηλώνει η κα Μπατσιβάρη μέλος της Ορχήστρας από τα πρώτα της βήματα, δασκάλα σήμερα στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής .


Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τραγουδά στην Κομοτηνή

Στην αυριανή βραδιά θα εμφανιστούν επίσης ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Φιλιώ Σέρβου και ο Νίκος Μπίνος. Στις εννέα αύριο το βράδυ στο χώρο του Βυζαντινού Φρουρίου θα έχουν την δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να κατανοήσουν τα λόγια της κας Μπατσιβάρη ότι δηλαδή η μουσική είναι για όλους, «αγγίζει» από πολύ μικρές ηλικίες και φθάνει μέχρι τους ύμνους των Αγγέλων. Όσον αφορά στην είσοδο, θα είναι ελεύθερη γιατί, όπως λέει «Είναι ντροπή να βάζουμε είσοδο για να προάγουμε τον πολιτισμό μας.»
Φώτο: Χρυσή Μπατσιβάρη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα