Κομοτηνή:Σ. Μπένος: «Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής μας, μέσα από συνέργειες»

17:26 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη νέα φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα Αρχαιολογικά μνημεία, προκειμένου να τα αναδείξουμε, παρουσίασε σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης α και β βαθμού αλλά και σε Δ/ντικά στελέχη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος υποστήριξε πως τα μνημεία θα πρέπει να τοποθετηθούν στο κέντρο της ζωής μιας κοινωνίας. Αυτό θα επιτευχθεί

εάν η αξιοποίηση των μνημείων αγκαλιάσει κι άλλους τομείς όπως τον πρωτογενή τομέα, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό μιας περιοχής, γενικά να ενσωματωθεί ο ρυθμός ζωής μιας τοπικής κοινωνίας, στη νέα προσέγγιση αξιοποίησης των Αρχαιολογικών μνημείων.
«Αυτό το εγχείρημα μπορεί να επιτευχθεί με κάθε τύπου συνέργειες στα δίκτυα των παραγωγών, του πολιτισμού και των ψηφιακών επικοινωνιών», υπογράμμισε ο κ. Μπένος.
Σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις για αυτή τη νέα προσέγγιση μπορεί να προκύψει από το ΕΣΠΑ το διασυνοριακό πρόγραμμα Ίντερεγκ και το πακέτο Γιουνκέρ.
Επίσης ο κ. Μπένος έκανε λόγο για διεθνοποίηση του φεστιβάλ via Egnatia και ένταξη και του διαζώματος μέσα σε αυτό, προβάλλοντας μιας πολύ φιλόδοξη ιδέα της συμμετοχής όλων των χωρών που διατρέχει αυτή η αρχαία εμπορική οδός από την Ρώμη ως την Κων/πολη.
Μέσα στο κλίμα αυτό της συναντίληψης του διαζώματος με το φεστιβάλ Εγνατία, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της συνέλευσης του διαζώματος εδώ στην Κομοτηνή, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα