Κομοτηνή: Μια μουσική τις νύχτες με ξαγρυπνάει

21:11 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Γιάννης και η Μαρία τέσσερα χρόνια τώρα ζουν κι εργάζονται στην Κομοτηνή. Το νεαρό ζευγάρι από την Καβάλα είναι μαζί στη ζωή, αλλά και στη μουσική σκηνή. Σήμερα παίρνουν μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Στις εννέα ακριβώς στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Βασιλέως Παύλου, στο Μαρώνειο Μέγαρο, θα παρουσιάσουν στο κοινό τους Έντεχνα Ελληνικά και ξένα αγαπημένα τραγούδια. «Η μουσική είναι ο κόσμος μας. Η μουσική είναι η ζωή μου.»

δηλώνει η Μαρία και ο Γιάννης σημειώνει «Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι για τους επαγγελματίες μουσικούς. Λίγοι μπορούν πια να ζουν επαγγελματικά από τη μουσική, ωστόσο, αν αγαπάς κάτι πολύ, αν προσπαθείς και είσαι καλός, τότε σίγουρα κάποιοι θα σε εμπιστευτούν και θα σου δώσουν τις ευκαιρίες.»


Μουσικές σκηνές παντού
Η Μαρία Μουρατίδου, ο Γιάννης Κουλαουζίδης και ο Δημήτρης Μορφόπουλος σήμερα άδραξαν την ευκαιρία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής και «μιλούν» με τη μουσική, τις νότες, το τραγούδι. Σε έξι διαφορετικά σημεία, στους δρόμους, στα στενά, στις γωνιές της πόλης συνάδελφοί τους, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες μουσικοί, «ταξιδεύουν» το κοινό τους με τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα:Στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής Hard Rock με τους Adrenaline Junkies (Δημήτρης Βουτσάς και Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Κώστας Κυριάκου (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα)). Στον αύλειο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου, τα Μουσικά ταξίδια με τον μπαμπά και την κόρη, τον Χρήστο και την Σοφία Χατζοπούλου. Στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου παραδοσιακά τραγούδια με τους αγαπημένους Λαλητάδες της Ροδόπης. Στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση. Και στην πλατεία Ειρήνης το Ωδείο Μενέλαου Συκκάκη παρουσιάζει μια συναυλία καθηγητών και μαθητών. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν τώρα και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 11:30 μ.μ.

“Στην Κομοτηνή οι επαγγελματίες έχουν καταλάβει ότι η παρουσία ζωντανής μουσικής στον επαγγελματικό τους χώρο βοηθά πολύ το κατάστημα τους.Οπότε, ένας μετά τον άλλον επιλέγουν μια δύο φορές την εβδομάδα να έχουν και ζωντανή μουσική” δηλώνει ο Γιάννης. Παράλληλα, σημειώνει ότι λόγω της κρίσης και της οικονομικής στενότητας τα πολυμελή μουσικά σχήματα δεν τα επιλέγουν συχνά. «Ωστόσο, οι ευκαιρίες πάντα δίνονται» προσθέτει τονίζοντας ξανά πως ο κόσμος της μουσικής δεν τελειώνει ποτέ.
Φώτο: Η Μαρία και ο Γιάννης στο στούντιο της ΕΡΤ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα