Κομοτηνή:Μαθητές γνωρίζουν το μουσείο «Καραθεοδωρή»

12:54 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Περιφέρεια αποτελεί το Μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Ο Αθανάσιος Μάρκου, μαθηματικός στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας συνόδευσε χθες τους μαθητές του στο Μουσείο, στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ με θέμα τους μεγάλους μαθηματικούς.

«Είναι το μοναδικό Μουσείο που αναφέρεται στον Κωνσταντίνο Καραθεωδορή στην Ελλάδα γι αυτό και έλκει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Ωστόσο, θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερο,

γιατί αναφέρεται πραγματικά σε ένα σπουδαίο μαθηματικό.» δηλώνει ο κος Μάρκου. Μιλώντας δε για το πρότζεκτ σημειώνει πως έχει ως θέμα του την εξέλιξη των μαθηματικών από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. «Μαθηματικοί της αρχαιότητας, της Αναγέννησης, του 20ου αιώνα, του σήμερα. Μαθηματικοί που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο χώρο .» Τριάντα επτά μαθητές της Β’ Λυκείου ξεναγήθηκαν στο μουσείο, γνώρισαν την Κομοτηνή, απόλαυσαν τις γεύσεις της.

Δύο ομάδες μαθητών, από δύο πρότζεκτ, το ένα αφιερωμένο στους μαθηματικούς, το άλλο στις καπναποθήκες της Δράμας και της Καβάλας είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τη γνωριμία με την περιφέρεια. «Ήταν ένας σπουδαίος μαθηματικός. Έκανε πολλά για την επιστήμη του και την παιδεία» δηλώνουν οι μαθητές για τον Καραθεοδωρή και σπεύδουν να προσθέσουν πως νιώθουν πολύ περήφανοι που το μουσείο Καραθεοδωρή βρίσκεται στην περιοχή. Τέλος, προσθέτουν ότι η διδασκαλία μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο ευχάριστη κι εκείνοι επισκεπτόμενοι τόπους, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους αποκομίζουν περισσότερα.
Φώτο: Ο κος Μάρκου με τους μαθητές του Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα