Κομοτηνή:Μάχη με τις φλόγες στον υδροβιότοπο της Βιστωνίδας

07:01 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης στον υδροβιότοπο της Βιστωνίδας για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή.Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο έχει οριοθετηθεί. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε εκ νέου η από αέρος συνδρομή για τον πλήρη έλεγχό της.

Στο σημείο επιχείρησαν από νωρίς χθες το βράδυ, στην περιοχή του Κοπτερού αρχικά και εν συνεχεία του υδροβιότοπου στα όρια του δήμου Αβδήρων,31 οχήματα της Πυροσβεστικής, 90 πυροσβέστες,(σε

οχήματα και πεζοπόρα τμήματα) . Χρειάστηκε η συνδρομή του Στρατού, αλλά και των δήμων (Κομοτηνής, Ιάσμου), όπως και των εθελοντών Σαμαρειτών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όλο το βράδυ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς περιφερειακά της λίμνης Βιστωνίδας μεταξύ Ιάσμου Ροδόπης και Ξάνθης, σε αγροτοδασική περιοχή, μακριά από οικισμούς, κοντά,όμως, σε κτηνοτροφικές μονάδες.Πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης κ. Κώστας Χουβαρδάς σημαντική ήταν η συμβολή τόσο του Στρατού, όσο και των εθελοντών. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν και δύο δημοτικές υδροφόρες (Ιάσμου, Κομοτηνής). Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς, ωστόσο, η εξάπλωση της φωτιάς δεν αποφευχθεί, η έκταση της οποίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί,υπολογίζεται πάντως πως κάηκαν περισσότερα από 1500 στρέμματα.
Φώτο: Στιγμιότυπα από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα