Κομοτηνή:Κυριακή κοντή γιορτή για 176 αποφοίτους της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

21:27 16/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ
Ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης

Μια χρονιά με πολλά πήγαινε έλα, με μελέτη, παραδόσεις, διδασκαλίες και εργασίες έφτασε στο τέλος της για τους 176 αποφοίτους της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), Παράρτημα Σαπών, 54 άτομα περισσότεροι από πέρσι. Οι τίτλοι τέλους θα πέσουν στην ορκωμοσία των αποφοίτων την Κυριακή 23 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο των Σαπών.

Έχοντας στο πλευρό τους τους συγγενείς τους, τους αγαπημένους φίλους, τα δικά τους οικεία πρόσωπα θα πάρουν τους τίτλους σπουδών

τους έχοντας βάλει στην «φαρέτρα» τους ένα ακόμη εφόδιο στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, ή να γίνουν ακόμη καλύτεροι στην εργασία τους.

Το μοναδικό Παράρτημα που δεν φιλοξενείται σε μεγάλη πόλη
Το Παράρτημα των Σαπών είναι το μοναδικό στη χώρα που δεν φιλοξενείται σε μεγάλη πόλη, συγκεντρώνοντας σπουδαστές από όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης: Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο. Αυτές οι μετακινήσεις ήταν ίσως το πιο κοπιαστικό κομμάτι των σπουδαστών και των σπουδαστριών. Δεν πτοήθηκαν όμως. Αντιθέτως με κέφι σχημάτισαν τις δικές τους παρέες από τις πρώτες μέρες, μοιράστηκαν τα έξοδα της μετακίνησης, μα πιο πολύ τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις ιστορίες τους, την καθημερινότητά τους.

Ισχυρό εφόδιο αναγνωρίσιμο ευρωπαϊκά
«Το πιστοποιητικό που χορηγεί η Σχολή είναι ένα πολύ ισχυρό εφόδιο και για την επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά και αναγνωρίσιμο ευρωπαϊκά. Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον και φέτος ήταν πολύ μεγάλο» δηλώνει ο Διευθυντής του παραρτήματος,ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι παρόμοια πιστοποίηση στην Αγγλία κοστίζει 10.000 ευρώ ενώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ τα έξοδα φοίτησης ανέρχονται στα 600 ευρώ συνολικά και για τα δύο εξάμηνα. Ήδη, πολλοί από τους απόφοιτους των προηγούμενων χρόνων εργάζονται ως επαγγελματίες εκπαιδευτικοί εντός και εκτός Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα