Κομοτηνή:Κλειστά τα σχολεία στη Ροδόπη

20:20 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλοιό παγετού η Ροδόπη, έτσι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ροδόπης, του κ. Νίκου Τσαλικίδη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο σε όλο το Νομό.

Η προϊσταμένη της Δ.Ε. στη Ροδόπη, κα Μ. Κοσμίδου

Στην ανακοίνωση -απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρεται «…Αποφασίζουμε
Την διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Δευτέρα 09-01-2017, λόγω έκτακτων συνθηκών, συγκεκριμένα παγετού

και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, στη χωρική αρμοδιότητα αυτής. Αναμένεται έλεγχος των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων προς καταγραφή της κατάστασης και των τυχόν ζημιών που ανέκυψαν λόγω παγετού κατά την μακρά διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.
Από την Τρίτη, 10-01-2017, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.»

Είχε προηγηθεί απόφαση της προϊσταμένης της Δ.Ε. κας Μαίρης Κοσμίδου σύμφωνα με την οποία μετά από ενημέρωση που είχε τόσο από τον Δήμαρχο Σαπών, τον κ. Γιάννη Σταυρίδη, όσο και από τον Δήμαρχο Ιάσμου, τον κ. Καδή Ισμέτ, αλλά και από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, τα σχολεία αυτών των Δήμων θα παρέμειναν κλειστά για αύριο Δευτέρα 9/1/2017. Στη συνέχεια η ίδια απόφαση πάρθηκε για το σύνολο των σχολείων της Ροδόπης.

Όπως σημειώνει η κα Κοσμίδου, «οι διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων θα μεταβούν στα σχολειά τους για επίβλεψη κι αξιολόγηση της κατάστασης όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή και με την ΔΔΕ Ροδόπης». Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, όπως τονίζει, «αυτοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους απ όπου και θα ενημερωθούν για τα περαιτέρω».
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Keywords
Αναζητήσεις
σχολεια κομοτηνης κλειστα
Τυχαία Θέματα