Κομοτηνή:Για διακοπές στο Φανάρι…

10:16 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα τελευταία χρόνια ο Νάσος Τσούκας, ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου «Φανάρι» στο Φανάρι της Ροδόπης συμμετέχει πάντα στις εκθέσεις τουρισμού που διοργανώνονται στα Βαλκάνια. Σε χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία δίνει το δικό του παρόν. Η Σόφια και το Βουκουρέστι ήταν οι τελευταίοι σταθμοί αυτής της προσπάθειας εξωστρέφειας και προσέλκυσης τουριστών.

«Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα σε σχέση με τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας και την προσέλκυση τουριστών» δηλώνει ο ίδιος και σημειώνει «Μόνοι μας πάμε κάθε φορά, εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι ξενοδόχοι. Μέχρι και πέρσι είχαμε τη

στήριξη του περιπτέρου της Περιφέρειας. Φέτος δεν είχε περίπτερο η Περιφέρεια σ’ αυτές τις εκθέσεις με αποτέλεσμα να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά μας. Είναι δύσκολο για τους μικρούς ξενοδόχους να αναλάβουν το κόστος και να νοικιάσουν ένα μικρό περίπτερο σε κάποιες από αυτές τις εκθέσεις.»

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για την περιοχή μας αποκαλύπτει ο κος Τσούκας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως λέει, έρχονται επισκέπτες με τις παρέες και τις οικογένειές τους. «Το θέμα είναι να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και τις επιχειρήσεις μας, τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε» σημειώνει με νόημα.

Εργασίες για την υποδοχή του Καλοκαιριού

Ο νεαρός ξενοδόχος πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο επιχειρηματικό πεδίο, ζήτημα που αφορά τους ιδιώτες, αλλά και βελτιώσεις στις υποδομές, κάτι που αφορά το Δήμο και την Περιφέρεια. «Το Φανάρι χρειάζεται επενδύσεις. Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα ξενοδοχεία ώστε να γίνει «πιάτσα». Να αποτελέσει προορισμό τουριστών, δεν επαρκούν οι υποδομές που υπάρχουν» δηλώνει ο κος Τσούκας σημειώνοντας παράλληλα «Δεν μου αρέσει που πηγαίνω μόνος μου στις εκθέσεις από την περιοχή. Θα μπορούσε να υπάρχει μια ομαδική προσπάθεια και παρουσίαση για να έχει νόημα για τον τουρίστα και τον πράκτορα.»

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το θέμα της αξιοποίησης των παραλιών επανέρχεται στο προσκήνιο. Όχι τυχαία, η παραλία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων παραμένει αναξιοποίητη. Πέρσι υπήρξε δημοπρασία, τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου, για πέντε χρόνια αλλά οι τιμές ήταν απλησίαστες για τους ντόπιους επιχειρηματίες. « Με 20.000 και 50.000 αρχική τιμή μίσθωσης της σεζόν, κανείς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σ’ αυτά τα νούμερα. Αν δεν αξιοποιηθούν οι παραλίες μέσα στο Φανάρι δεν θα μπορέσει να μπει ο επισκέπτης μέσα στο Φανάρι. Θα πρέπει να δοθεί λύση. Οι άνθρωποι στην Αθήνα δεν γνωρίζουν την περιοχή. Νομίζουν ότι είμαστε Μύκονος» δηλώνει ο κος Τσούκας.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για να αναπτυχθεί η παραλία γιατί είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η περιοχή. «Για τη θάλασσα έρχονται οι επισκέπτες. Στο άλλο κομμάτι που το έχει ο δήμος, γίνονται προσπάθειες. Θα μπορούσε να αναπτυχθεί καλύτερα. Στριμώχνεται ο κόσμος σε δύο χιλιόμετρα παραλία, και τα άλλα μένουν άδεια».

Βιολογικός καθαρισμός και επέκταση του Σχεδίου Πόλεως

Χαρακτηρίζει τον βιολογικό καθαρισμό έργο που πρέπει να γίνει. «Είναι μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή που δέχεται τόσο κόσμο. Ένα σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει σύντομα» σημειώνει και δηλώνει αισιόδοξος ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. «Μέσα από τα μάτια των επισκεπτών βλέπω τις ομορφιές του τόπου. Είναι τρομερές οι δυνατότητες. Ο κόσμος έρχεται χωρίς να κάνουμε εμείς πολλά. Αν κάνουμε περισσότερα θα έρθουν πιο πολλοί, θα δημιουργηθούν δουλειές». Σημειώνει πως είναι αναγκαία η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως για την προσέλκυση επενδύσεων και τέλος υπενθυμίζει το Φεστιβάλ Φαναρίου, χαρακτηρίζοντας το εξαιρετική πρωτοβουλία. «Είχε μεγάλη απήχηση. Έγινε διαφήμιση της περιοχής. Μένει να οργανωθεί και φέτος» τονίζει.
Φώτο:Ο κ. Νάσος Τσούκας στο studio της ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα