Κομοτηνή:ΕΡΤ ΕΙδήσεις 26-1-2017

08:46 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθλητική Ενημέρωση

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο Πανθρακικός!

Τίτλοι τέλους σε ένα ταξίδι δέκα χρόνων στις επαγγελματικές κατηγορίες για τον Πανθρακικό, αφού όλα δείχνουν πως το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη Κυριακή ήταν και το τελευταίο για την ομάδα της Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της footballeague. Λίγο πριν την χθεσινή προπόνηση ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Χάρης Μαυρομάτης, ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για τις τελευταίες εξελίξεις , εξηγώντας τους τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις από τα οφειλόμενα

. Βέβαια τους εξήγησε πως η διοίκηση θα κάνει ότι μπορεί, όμως όλοι γνωρίζουν πως μόνο ένα θαύμα θα κρατήσει τον Πανθρακικό στο πρωτάθλημα . Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν ομάδα στις λίγες ημέρες που απομένουν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ενώ σήμερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Πανθρακικός .
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η ομάδα της Κομοτηνής τιμωρήθηκε με -6 βαθμούς λόγω μη καταβολής δόσεων στους Κάσες και Μουδούρογλου, ενώ σύντομα πρέπει να πληρωθούν και άλλες δόσεις από τους διακανονισμούς που είχε κάνει η ΠΑΕ με πρώην ποδοσφαιριστές της , με τα ποσά να είναι πολύ μεγαλύτερα .
Οι εβδομάδα που διανύουμε σίγουρα θα γραφτεί ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Πανθρακικού ,που μέχρι πέρυσι αγωνιζόνταν στην πρώτη κατηγορία .

Κυβέρνηση-Πολιτική
Τρεις υπουργοί επισκέπτονται τη Θράκη τις επόμενες μέρες
Τρεις υπουργοί επισκέπτονται την Θράκη από το τέλος της εβδομάδας έως και την αρχή της επόμενης.
Συγκεκριμένα:
Ο Υφυπουργός με αρμοδιότητα στην κοινωνική Ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος θα πραγματοποίηση διήμερη επίσκεψη στην Κομοτηνή 27-28 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ο υφυπουργός θα αφιχθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη.
Στις 9:00 θα επισκεφθεί τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και συγκεκριμένα την εταιρεία ALFA-BETAROTO S.A
Στις 11:00 επίσκεψη στο ΙΚΑ Κομοτηνής.
Στις 12:00 Σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στο Ε.Β.Ε. Ροδόπης (οδός Καβείρων)
Στις 14:00 Συνέντευξη Τύπου στο ίδιο χώρο του Ε.Β.Ε.
Στις 19:00 Ανοικτή Πολιτική Ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.
Το Σάββατο ο Υφυπουργός με αρμοδιότητα στην κοινωνική Ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε κεφαλοχώρια του Νομού Ροδόπης.

Άμυνα
Την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας θα επισκεφθεί την Ξάνθη.
Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Ξενοδοχείο Ελισσώ και θα παρευρεθεί στην αλλαγή του Διοικητού του 4ου Σώματος Στρατού.

Υγεία
Την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ροδόπη και την Ξάνθη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Αρχικά ο κ. Ξανθός θα επισκεφθεί το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αργότερα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει χώρα μια συνδιάσκεψη μεταξύ των υγειονομικών και των διοικήσεων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Την Τρίτη ο κ. Ξανθός θα περιοδεύσει σε μονάδες υγείας στον Έβρο.

ΔΠΘ
Στην 83η Σύνοδο των Πρυτάνεων ο Υπουργός Παιδείας
Το παρόν του στην 83η Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη από τις 26 -28 Ιανουαρίου.
Στην Σύνοδο θα προεδρεύσει ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης και όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, 20 θα είναι τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν, ξεχωρίζουν, τα οικονομικά θέματα, ο ενιαίος χάρτης της Εκπαίδευσης, καθώς και οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Ο κύκλος των πανελληνίων εξετάσεων έχει κλείσει και θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εισαγωγής, ο οποίος δεν θα στερεί από τα παιδιά τη γνώση, θα την διευρύνει και θα καλλιεργεί το κριτικό πνεύμα, από την αποστήθιση που γίνεται τώρα», υποστήριξε ο κ. Καραμπίνης.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα ο κ. ΚΑραμπίνης υπογράμμισε πως τα πανεπιστήμια ζητούν από την Πολιτεία να τους επιτρέψει να αντλήσουν χρήματα από άλλες πηγές, όπως, λόγου χάρη από την λειτουργία των Μεταπτυχιακών τμημάτων.
Σε ότι αφορά την ΕΔΕ που έχει σχηματισθεί εις βάρος του καθηγητή Γεώργιου Παύλου, τόνισε πως το πόρισμα θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως δεν επιτρέπεται στο ΔΠΘ να συμβαίνουν αυτά.
Τέλος ο κ. ΚΑραμπίνης ανακοίνωσε και την αύξηση της χρηματοδότησης σε 43 εκ ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την ίδρυση νέου κτιρίου για τις κλασσικές σπουδές, στοχεύοντας σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη.

Δικαστικό
Σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας
Οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Σεζάλ, αλλά και στην Ανακρίτρια.
Κανένας από τους δικηγόρους της Ροδόπης δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπισή του και έτσι έγινε αυτεπαγγέλτως ο διορισμός δικηγόρου.
Ο 15χρονος κρατείται στο Αστυνομικό τμήμα και την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στην Ανακρίτρια στις 12:30 μ.μ.

Κόμματα
Γ. Χατζηθεοδώρου: «Θετικό πρόσημο στα 2 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Την περασμένη Δευτέρα έγινε η πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεχθείσας Νομαρχιακής Επιτροπής, ώστε να εκλέξει τον νέο Συντονιστή, τη νέα Γραμματεία και τους νέους υπεύθυνους των τμημάτων.
Η ανανέωση της Νομαρχιακής Επιτροπής έγινε κατά 70% δείχνοντας τον νέο δρόμο που θα ακολουθήσει.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, έκανε λόγο για έναν απολογισμό 2 ετών της κυβέρνησης, με θετικό πρόσημο, με τη μάχη εναντίον της διαπλοκή που μόλις ξεκίνησε και την Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν.
«2,5 εκ ανασφάλιστοι είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία, το επίδομα αλληλεγγύης που δόθηκε, τα σχολεία που άνοιξαν κανονικά. Σε ότι αφορά τους Αγρότες τόνισε πως για πρώτη φορά έχουν λάβει τα χρήματα που τους όφειλαν από παλιά έτη οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως οι φόροι πετρελαίου του 2013 -2014. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.
Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, τη χαρακτήρισε ως βοηθούς των δανειστών. Σημείωσε πως προσπαθεί να ρίξει μαύρο παντού και καταστροφολογεί με βοηθούς τα συστημικά ΜΜΕ.
« Η κοινωνία προφανώς έχει καταλάβει το ρόλο του καθένα από αυτούς και θα απαντήσει», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Πρωτογενής Τομέας
Νομοθετική ρύθμιση: Το αργότερο σε 60 ημέρες η πληρωμή των αγροτών από τους εμπόρους

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθυστέρησης των πληρωμών προς τους αγρότες κατά τις εμπορικές συναλλαγές των νωπών και ευπαθών προϊόντων, προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη ρύθμιση που θα δοθεί σύντομα σε διαβούλευση προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές με παραγωγούς νωπών ή ευπαθών αγροτικών, κτηνοτροφικών ή αλιευτικών προϊόντων, οφείλουν να εξοφλούν τα τιμολόγια συναλλαγής το αργότερο εντός 60 ημερών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το προϊόν.

Για οποιαδήποτε παράβαση της έγκαιρης αποπληρωμής των τιμολογίων προβλέπονται αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ στην περίπτωση επανειλημμένων παραβάσεων προβλέπεται η προσωρινή διαγραφή της εμπορικής επιχείρησης από το Μητρώο Εμπόρων του ΥΠΑΑΤ.

Εκπαίδευση
Ψήφισμα των θεραπευτών ειδικής αγωγής Ξάνθης και παράσταση διαμαρτυρίας
Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση και συζήτηση θεραπευτών από όλους τους κλάδους της ειδικής αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων για την επιβίωση του κλάδου και την ενημέρωση της κοινής γνώμης με αφορμή την πρόσκληση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σύναψη συμβάσεων.
Οι επιστήμονες των κλάδων της ειδικής αγωγής ομόφωνα κατέληξαν σε ένα ψήφισμα το οποίο επέδωσαν χθες στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης.

Πολιτισμός
Ο Στέφανος Δάνδολος στο «Δύο» της Ξάνθης
Τον Στέφανο Δάνδολο και το νέο βιβλίο του «Όταν θα δεις τη θάλασσα» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το απόγευμα (19.30) της Παρασκευής το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Ψυχογιός.
Στην Κομοτηνή η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 7:30 στο καφέ Μπισικλέτα από το βιβλιοπωλείο Μπουκ Στοπ.

Aθλητική Ενημέρωση

Πρώτο διπλό για τη Δόξα Προσκυνητών

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίες πέτυχε χθες η Δόξα Προσκυνητών , κερδίζοντας με 1-0 τον Μακεδονικό Φούφα.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου έχασαν μεγάλες ευκαιρίες , όμως στην επανάληψη η Δόξα ισορρόπησε . Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα ύστερα από αποβολή σε παίκτη του Μακεδονικού, για να πάρει τη νίκη με γκολ του Βάσκου στο 88´.
Με τη νίκη αυτή η Δόξα έφτασε τους 11 βαθμούς και πλέον είναι έξι βαθμούς μακριά από την τελευταία θέση .

Ήττα στο τέλος για τον Ορφέα Ξάνθης

Άντεξε ως το 90´ ο Ορφέας Ξάνθης απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στην footballeague, όμως στο τέλος ο Λαγκαδάς πήρε τη νίκη μέσα στην Ξάνθη με 1-0 . Ο
Ορφέας είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις.
Μάλιστα στην επανάληψη σταδιακά κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 81´ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τορομανίδη να ανοίξει το σκορ . Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, στο 90´ ο Αθανασιαδης με σουτ μέσα από την περιοχή, έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Λαγκαδά που διατηρήθηκε σε τροχιά ανόδου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, επιδομα αλληλεγγύης, υπουργοι, αλεξανδρουπολη, εταιρεία, ικα, ξανθη, εδε, δπθ, νέα, επιδομα, σχολεια, φοροι, πετρελαιο, μμε, υπαατ, εοπυυ, βιβλιοπωλείο, γκολ, αθανασιαδης, κινηση στους δρομους, συριζα, διορισμος, αλλαγη ωρας, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, γνωση, δπθ, εδε, θρακη, μμε, προγραμμα, σισμανογλειο, ψυχογιος, alfa, αθανασιαδης, αυξηση, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, γκολ, γεωργιου, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερα, διοικηση, δοξα, δοθει, διπλο, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκδοσεις ψυχογιος, εκπαιδευση, εβδομαδα, ενημερωση, εξετασεις, εξι, εστια, εταιρεία, ετη, ετων, ιδιο, ιδρυση, υφυπουργος, θαυμα, θετικο, ημιχρονο, ομιλια, εκδοσεις, κυκλος, λειτουργια, ληψη, ληξη, λογο, μαυρο, μακρια, νικη, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, ομαδα, ορφεας, παιδια, πολιτεια, προβληματα, πρυτανης, πρωι, ρυθμιση, ρολο, σαββατο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συντομα, τασος, τμημα, τριτη, υπαατ, φορα, ανηκει, δημητρης, χωρα, υπουργειο, κυριακη, νοσοκομειο, παιχνιδι, πηγες, ταξιδι, θεματα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα