Κομοτηνή:Ένας έντιμος πρίγκιπας της ΡΟΚ: Βασίλης Πάντσιος

15:43 8/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας… έντιμος πρίγκιπας της Ροκ Μουσικής ζει τα τελευταία χρόνια στην γενέτειρά του Κομοτηνή, μετά από περιπλανήσεις 20 ετών σε Αθήνα και Θεσ-νίκη.

Είναι ο Βασίλης Πάντσιος, ο οποίος τώρα τελευταία έχει ετοιμάσει την νέα κυκλοφορία του δίσκου του « Είμαστε σε τριπ», της Spider

Music από τον οποίο έχει κυκλοφορήσει το κομμάτι «Κάντε σιγά», μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη.

«ΚΑΝΤΕ ΣΙΓΑ». Το πρώτο single του νέου δίσκου του Βασίλη Πάντσιου είναι ένα ντουέτο με τον αγαπημένο καλλιτέχνη Γιώργο Δημητριάδη. Ένα καθαρά βιωματικό τραγούδι όπου ο δημιουργός
περιγράφει μέσα από εσωτερικές εικόνες την μοναξιά τον φόβο και την αγωνία του ανθρώπου να
σταθεί όρθιος και να επιβιώσει μέσα σε δύσκολες εποχές.

Στίχοι, μουσική- Βασίλης Πάντσιος
Κιθάρες – Τάσος Σκούρας, Μπάσο – Λεωνίδας Φιλίντας,
Κιθάρα, Ηammond – Νίκος Νικολόπουλος.

Τα υπόλοιπα 10 δυναμικά τραγούδια που έγραψε ο δημιουργός για την μοναξιά, το φόβο, την προσωπική
και κοινωνική απομόνωση, τον αδυσώπητο χρόνο που περνάει…
Δέκα μουσικές ιστορίες για την διαρκή πάλη του ανθρώπου να επιβιώσει, να βγει από το τριπάκι
που τον έχουν ρίξει, να αποκτήσει αυτοσυνείδηση σε έναν κόσμο σουρεαλιστικά απασφαλισμένο,
όπου εύκολα περνάει τα όρια από τις υψηλές σφαίρες διανόησης στην αδιανόητη γελοιότητα.

Τα είκοσι αυτά χρόνια ο Βασίλης Πάντσιος έχει συνεργασθεί με μεγάλα ονόματα, έχει ιδρύσει δικό του συγκρότημα, έχει συμμετάσχει σε πετυχημένα σχήματα και έχει εντάξει στις δραστηριότητές του το βίντεο-μοντάζ και καλύπτει διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της περιοχής.
Τους στίχους και τη μουσική στο νέο του δίσκο έχει γράψει αποκλειστικά ο ίδιος, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται στοιχεία-(ή καλύτερα στοιχειά…) της εποχής που ζούμε: Οθονόπληκτοι άνθρωποι, -τηλέφωνα, τάμπλετς,τηλέοραση με survivor-μοναξιά, έλλειψη ποιότητας και αισθητικής, θλίψη, φόβος, κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά ΑΞΙΩΝ…

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής είναι ευτύχημα που υπάρχουν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και κάποια περιφερειακά ραδιόφωνα, που παίζουν τα τραγούδια του, γιατί οι μεγάλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, πετούν τις δουλειές των καλλιτεχνών στον κάλαθο των αχρήστων…
Ένα μεγάλο του παράπονο και φυσικά ερώτημα δικό μας είναι για ποιο λόγο δεν βλέπουμε το Βασίλη Πάντσιο στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου, όπως πρόσφατα στο Φεστιβάλ Φαναρίου, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις;
Το λέμε αυτό και το υπογραμμίζουμε καθώς μας διαβεβαιώνουν πως πάγια τακτική του Δήμου είναι να στηρίζουμε τους δικούς μας καλλιτέχνες. Φυσικά αυτό γίνεται, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι δικοί μας άνθρωποι αξιόλογοι και μάλιστα… είναι και… ΡΟΚ!!!

Βασίλης Πάντσιος – Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν στην ηλικία των 17 ετών σε φοιτητικά μπαράκια της Κομοτηνής και αργότερα της Θεσσαλονίκης όπου και σπούδασε διαφήμιση και φωτογραφία. Στο ρεπερτόριο του που βασιζόταν κυρίως στο ελληνικό ροκ άρχισε σταδιακά να ενσωματώνει και δικά του τραγούδια. Η αποδοχή του κόσμου καθώς και η ανάγκη του να εξελιχτεί και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με τη μουσική, τον ώθησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 να κατεβεί στην Αθήνα, όπου και συνέχισε τις εμφανίσεις του σε γνωστές μπουάτ στην Πλάκα και στα Εξάρχεια.
Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία της ροκ μπάντας ‘’ΝΤΟΜΙΝΟ’’ στην οποία συμμετείχαν εξαίρετοι μουσικοί (Τάσος Σκούρας, Ευριπίδης Ζεμενίδης, Κατερίνα Σκρέκη, Λεωνίδας Φιλίντας). Το συγκρότημα έπαιξε σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στην επαρχία με πρόγραμμα κυρίως δικά τους τραγούδια. Συμμετείχαν σε μουσικά φεστιβάλ μαζί με άλλα γκρουπ της ροκ και εναλλακτικής σκηνής κι ανοίξανε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Οι επιτυχημένες συναυλίες τους είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογράψουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία LEGEND. Το 2003 το γκρουπ κυκλοφόρησε ένα CD Album με 11 τραγούδια. Τα 8 από αυτά ήταν σε στίχους και μουσική του Βασίλη Πάντσιου, όπως και η διασκευή της ‘’Συννεφούλας’’ του Δ. Σαββόπουλου που εμφανίστηκε σε 2 μουσικές συλλογές της εταιρίας καθώς και σε μια συλλογή του περιοδικού ‘’ΔΙΦΩΝΟ’’
Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με το βίντεο-μοντάζ ανακαλύπτοντας στην παραγωγή εικόνας μια νέα δημιουργική έκφραση. Καλύπτει πλήθος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρα, μουσικά video clips, διαφημιστικά spots κ.α.

Το 2008 συμμετείχε ως συνθέτης στον δίσκο του Βαγγέλη Ασημάκη σε παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη μαζί με τους Νίκο Ζιώγαλα, Γιώργο Δημητριάδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Κώστα Λειβαδά και Θάνο Παπανικολάου.
Από τo 2011 με το δικό του πλέον συγκρότημα που αποτελείτε από έμπειρους μουσικούς έχει κάνει σειρά εμφανίσεων σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εξελίσσετε σαν μουσικός παραγωγός και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διασκευές γνωστών τραγουδιών όπου είχαν την άμεση ανταπόκριση του κοινού και των ραδιοφωνικών σταθμών.

Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφορεί από την FM Records το πρώτο προσωπικό του CD Album με τίτλο ‘’ΤΟ ΡΟΚ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ’’. Με όχημα 12 τραγούδια που κινούνται σε μελωδικές αλλά και δυναμικές φόρμες περιγράφει συναισθήματα και καταστάσεις που έχει βιώσει και αποτυπώνει το ροκ μέσα από τη δική του ματιά. Όχι μόνο ως ένα είδος μουσικής αλλά και σαν στάση ζωής.

‘’ΤΟ ΡΟΚ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ’’ σε σύντομο διάστημα από την κυκλοφορία του έκανε αισθητή την παρουσία του με πλήθος δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα, με συνεχείς μεταδόσεις σε ραδιόφωνα και μπαράκια και έχει ξεπεράσει ήδη τα 3.200.000 YouTube views!

Keywords
Τυχαία Θέματα