Κομοτηνή:45 χρόνια ερασιτέχνης ψαράς

12:20 1/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερασιτέχνης ψαράς τα τελευταία 45 χρόνια ο κος Χασάν Μπογιατζή. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του ψαρεύοντας στο Πόρτο Λάγος, μετά πήγε στην Μέση και τώρα ψαρεύει στον Ίμερο, πολύ πριν γίνει το λιμάνι του Ιμέρου, όπως λέει. «Το ψάρεμα για μένα είναι πολύ μεγάλη αγάπη» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει «Βρίσκω τη χαρά μου ψαρεύοντας.Νιώθω πιο υγιής κοντά στη θάλασσα» λέει παροτρύνοντας και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Τον συναντήσαμε να ετοιμάζει το παραγάδι του. «Ας πάρουν τα δολώματα, το κολατσιό τους, ακόμη –ακόμη και μια μπυρίτσα

κι ας πάνε για ψάρεμα » προτρέπει χαρακτηριστικά και δακρύζει, όταν αναφέρεται σ’ αυτούς που αφήνουν τα σκουπίδια πίσω τους. «Ας τα μαζέψουν σε μια σακούλα και ας τα βάλλουν στους κάδους. Πονάω την παραλία και τη θάλασσα, δεν θέλω να την βλέπω με σκουπίδια» λέει και σκουπίζει τα δάκρυά του…

Πολλές φορές μια τηγανιά-δύο τηγανιές βγαίνουν άνετα. Μουρμούρες, τσιπούρες, σπαράκια, τα ψάρια που πιάνει συνήθως ο έμπειρος ερασιτέχνης. «Αυτή την εποχή, λόγω της ζέστης, τα ψάρια δεν πλησιάζουν τις ακτές, αναζητούν πιο βαθιά, πιο δροσερά νερά. Οι ερασιτέχνες που έχουν βάρκα πιάνουν περισσότερα» λέει και μιλά για τα δολώματα που χρησιμοποιεί: «τσουτσούνι», «μαϊμούνι», «σωλήνα» ή «σκουλήκια».
«Νιώθω τόσο πολύ αγάπη για τη θάλασσα, που θέλω να βρίσκομαι κοντά της 24 ώρες το 24ωρο αν είναι δυνατόν» λέει ξανά και συνεχίζει την προετοιμασία. Άλλωστε, ο σωστός ερασιτέχνης ψαράς από το παραγάδι του φαίνεται.
Φώτο: Ο κος Χασάν Μπογιατζής ετοιμάζει το παραγάδι Κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα