Κομοτηνή: Τριάντα νέοι δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν το δικό τους έργο

09:16 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου στις 23 Μαρτίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Κομοτηνής και τριάντα νέων της πόλης έχει το δικό της σίγουρα ενδιαφέρον. Τριάντα νέοι που θα προτείνουν έργα και δράσεις που πρέπει να γίνουν στην πόλη. Θα τα συζητήσουν και θα επιλέξουν, ψηφίζοντας, ένα έχοντας ήδη τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα υλοποιηθεί.

«Αφήσαμε τις υποδείξεις εντελώς ελεύθερες για να μην θεωρηθεί ότι καθοδηγούμε τους νέους. Θεωρώ ότι οι ιδέες που θα προκύψουν

θα είναι πρωτοποριακές γιατί προέρχονται από νέους. Το επίπεδο των μαθητών είναι εξαίσιο. Δημιουργούνται μεικτές ομάδες εργασίας επιδιώκεται η σύνθεση απόψεων, ώστε να προκύψει κάτι που θα λειτουργεί από τους νέους για τους νέους» δηλώνει ο κος Αργύρης Χούλιας, ο βασικός συντονιστής του προγράμματος και πρόεδρος της System and G.

Όπως εξηγεί ο κ. Χούλιας 30 νέοι της Κομοτηνής μαθαίνουν πως παίρνονται οι αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, συμμετέχουν στην προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και βλέπουν τις ιδέες τους να γίνονται πράξη. «Οι φορείς το αγκάλιασαν και μας υποστήριξαν. Η συμμετοχή είναι πολύ καλή. Το ενδιαφέρον των παιδιών μεγάλο επίσης. Μαθητές από το 1ο και το 3ο Λύκειο, θα συνεργαστούν με τους εθελοντές την Κυριακή, στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων».

Όσον αφορά στην εμπειρία του από την Κομοτηνή, ο κος Χούλιας την χαρακτηρίζει «καταπληκτική πόλη» κι εξηγεί «Υπάρχει ενέργεια από τους νέους, ιδέες. Ανταπόκριση που πραγματικά δίνει ώθηση να δημιουργηθεί κάτι παραπάνω. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τα θέλω των νέων. Τα παιδιά θα μάθουν ότι μπορούν να ζητάνε πράγματα από τις τοπικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησε συνεργασία με σχολεία στη Δανία, θα πραγματοποιηθεί Δομημένος διάλογος με εκατέρωθεν ανταλλαγές κι επισκέψεις. Όλοι οι νέοι έχουμε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια θέλω. Υπάρχουν τρόποι με τη συνεργασία να τα πετύχουμε.»
Φώτο:Αργύρης Χούλιας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα