Κομοτηνή: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πόλη σας

19:12 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι προτεραιότητες της Ε.Ε., η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Η ψηφιακή ενιαία αγορά και η μετανάστευση είναι ζητήματα που καθημερινά βρίσκουν θέση στην ατζέντα της ενημέρωσης, ωστόσο, οι Ευρωπαίοι πολίτες γενικότερα και οι Έλληνες ειδικότερα φαίνεται πως ολοένα και περισσότερο απομακρύνονται από την ευρωπαϊκή «αγκαλιά». Ένα «χάσμα» δημιουργείται μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε. και των Ευρωπαίων πολιτών. Κι, όμως, το 80% των αποφάσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών λαμβάνονται στην Ε.Ε.!

Το «κενό» αυτό προσπαθεί να καλύψει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην

Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Όπως το διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη σήμερα και αύριο αντιστοίχως, με θέμα : “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”. Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δήμους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κομοτηνής.

Αυτή την ώρα στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Chris & Eve Mansion πραγματοποιείται συνέδριο – συνάντηση διαλόγου με τους πολίτες με θέμα «τις πολιτικές και τα εργαλεία της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη και τις δυνατότητες και προκλήσεις για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» παρουσία του μέλους του Ε.Κ., της κας Εύας Καϊλή. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία». «Είναι σημαντικό να δείξουμε πως βρίσκουμε και αξιοποιούμε την πληροφορία, όχι προπαγανδιστικά, αλλά γιατί αφορά τον Έλληνα πολίτη» ανέφερε η Άννα Ευσταθίου στέλεχος της Ε.Ε. στην Ελλάδα σημειώνοντας πως στην εποχή μας κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους χρήστες του διαδικτύου. «Ο Έλληνας πιστεύει περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα, περισσότερο για να κριτικάρει κι όχι για να τοποθετηθεί με επιχειρήματα» ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσία του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, επικεφαλής γραφείου στην Ελλάδα και του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη, Εκπροσώπου Τύπου.

Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε από την Ε.Ε.
«Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε από την ΕΕ σε θέματα ανάπτυξης. Ένας στους τρεις θέλουν να επιστρέψουν στο εθνικό νόμισμα. Έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν πως από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ είμαστε χαμένοι. Οκτώ στους δέκα αγρότες πιστεύουν ακριβώς το ίδιο. » ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρουσιάζοντας κάποια από τα σημεία έρευνας που πραγματοποίησε . Έρευνα σχετική με το τι πιστεύουν οι Έλληνες για μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την Ε.Ε..

Μήνυμα του Δ. Παπαδημούλη

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός- μήνυμα του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, του αντιπροέδρου του Ε.Κ. ο οποίος τόνισε ότι «τίποτα δεν πέφτει ως μάνα εξ ουρανού. Αντιθέτως, απαιτείται συνεργασία και προσπάθεια για να αποφύγουμε την επανάληψη των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα μας έως εδώ.» επισημαίνοντας τον ισχυρό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης με την αξιοποίηση του σημαντικού της πλούτου και την ενίσχυσή των αγροτών, των νέων και της επιχειρηματικότητας με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αύριο Σάββατο στις 11:00 στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307 -Τ.Κ.: 68100 – Αλεξανδρούπολη), θα πραγματοποιηθεί συνέδριο απευθυνόμενο στους φορείς και πολίτες της πόλης, με θέμα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας με άξονα τις πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ. Την Κυριακή το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα υποστηρίξει την αθλητική-πολιτιστική εκδήλωση «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» με παρουσία στελεχών του, διανομή ενημερωτικού υλικού και απονομή επάθλων στους νικητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα