Κομοτηνή: Στα θρανία υποψήφιοι εκδοροσφαγείς και κρεοπώληδες

08:13 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

1000 άτομα είναι σε λίστα αναμονής περιμένοντας να αποκτήσουν δικαίωμα στην κατάρτιση στη Σχολή Κρέατος στη Δράμα. Πρόκειται για υποψήφιους εκδοροσφαγείς και κρεοπώληδες που θέλουν να εργαστούν στον χώρο, αλλά δεν διαθέτουν Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κρεοπώλη – Εκδοροσφαγέα.

Τέλος σ΄ αυτή την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι αναζητούν διέξοδο στον εργασιακό χώρο ασκώντας ένα τέτοιο επάγγελμα βάζει ο τελευταίος νόμος 4492/2017, με τον οποίο δίνεται η ευκαιρία να διοργανώνουν σεμινάρια παρόμοια με αυτά των Κρατικών Σχολών

Κρέατος και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, δηλαδή ιδιωτικοί φορείς. Στην Κομοτηνή ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον. « Όποιος ολοκληρώνει το σεμινάριο μπορεί να εργαστεί ως κρεοπώλης ή να ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο. Το ίδιο ισχύει και για τους εκδοροσφαγείς.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Γιώργος Μπατσολάκης, υπεύθυνος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα σπουδών ορίζεται από το Υπουργείο. Δημόσιοι και ιδιωτικοί κτηνίατροι, μηχανικοί και εμπειροτέχνες θα αναλάβουν να «μυήσουν» τους υποψήφιους κρεοπώληδες και εκδοροσφαγείς στα μυστικά της μελλοντικής δουλειάς τους. «Στις διάφορες δημόσιες σχολές κρέατος ανά την Ελλάδα υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψήφιων οι οποίοι δεν ξεκινούν κατάρτιση γιατί είναι μεγάλος ο όγκος των μαθητευόμενων. Για παράδειγμα για την Σχολή της Δράμας είναι σε αναμονή πάνω από 1000 άτομα» δηλώνει ο κ. Μπατσολάκης.

Η θεωρητική κατάρτιση θα πραγματοποιείται δια ζώσης και μέσω τηλεεκπαίδευσης. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνει στα Δημοτικά Σφαγεία της Κομοτηνής και σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε γειτονικούς νομούς. Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης καθορίζεται σε διακόσιες (200) ώρες συνολικά, δηλαδή πέντε (5) ώρες την ημέρα επί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα επί οκτώ (8) συνεχείς εβδομάδες, θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εξάσκηση. Όποιος επιθυμεί να ανοίξει ένα κρεοπωλείο ή να εργαστεί σε ένα κρεοπωλείο ή σε επιχειρήσεις, όπως τα super market που έχουν κρεοπωλεία, θα πρέπει να καθίσει πρώτα στα θρανία για την απόκτηση πιστοποιητικού κατάρτισης, γιατί και ο κρεοπώλης θέλει τον τίτλο σπουδών του.
Φώτο: Γιώργος Μπατσολάκης – Κρεοπώληδες στην Κομοτηνή Ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα