Κομοτηνή: Οι Robo Trainers στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

20:12 19/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις είκοσι καλύτερες ομάδες ρομποτικής βρίσκεται η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. H γνωστή ομάδα Robo Trainers επέστρεψε από τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO με τις καλύτερες εντυπώσεις κι έχοντας καταφέρει να πλασαριστεί στην 16η θέση της πανελλήνιας κατάταξης.

«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Ήταν άψογη η διοργάνωση» δηλώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Γλυκερία Φωτιάδου προσθέτοντας πως στον διαγωνισμό έπαιρναν μέρος 156 ομάδες στην κατηγορία του Γυμνασίου, που είχαν προκριθεί στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Πήραμε την 16η θέση με 700

πόντους, (όλοι οι δυνατοί πόντοι-άριστα) με χρόνο 42 δευτερόλεπτα και πρόγραμμα στο ρομπότ που μπορεί να γίνει κατανοητό και να γραφεί από μαθητές Γυμνασίου. Το ρομπότ μας έκανε όλα όσα το είχαμε προγραμματίσει να κάνει». Όσον αφορά τη στάση των παιδιών, οι αρχάριοι RoboTrainers, μαθητές όλοι της Α Γυμνασίου, ήταν άψογοι σε όλα τα επίπεδα. «Τους αξίζουν χίλια μπράβο, σε αυτά και τις οικογένειες τους!» αναφέρει η κα Φωτιάδου.

3η θέση ανάμεσα σε 98 ομάδες

Είχε προηγηθεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η συμμετοχή της ομάδας RoboTrainers στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας First Lego League στη Θεσσαλονίκη όπου για 4η φορά απέσπασε διάκριση, 3η θέση ανάμεσα σε 98 ομάδες, και το δικαίωμα συμμετοχής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκτός από την υπεύθυνη καθηγήτρια, την κ. Γλυκερία Φωτιάδου τη φετινή προσπάθεια στήριξαν η κ. Πολυζωίδου Σμαρώ, η κ. Παπαδημητρίου Ζωή και η Διευθύντρια κ. Δαργινίδου Λεμονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα