Κομοτηνή: Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης ανοίγει τα χαρτιά του

17:32 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλο τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας” παραδέχεται ο Μάνος Γαβριηλίδης , ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αναφέρει ως παράδειγμα τον ΑΣΤΕΡΑ της Αιγείρου, μια ιστορική ομάδα, που μετά από τόσα χρόνια πορείας φέτος δεν θα μπορέσει να κατέβει στο πρωτάθλημα. «Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν για την απόφαση αυτή, γιατί όντως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι η κύρια αιτία

πολλών πραγμάτων».

Σύμφωνα με τον έμπειρο πρόεδρο περισσότερο από κάθε άλλο χώρο η κρίση άφησε τα σημάδια της στο Ποδόσφαιρο. Η Ροδόπη έχει πληγεί περισσότερο στη Βόρεια Ελλάδα. «Επαγγελματικοί χώροι κλείνουν κι επαγγελματίες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Πώς να πεις σ’ αυτούς τους ανθρώπους να συμβάλουν οικονομικά και να στηρίξουν της ποδοσφαιρικές ομάδες;»

«Σκουριασμένες» υποδομές
Μάρτυρας της δεινής οικονομικής θέσης που έχουν περιέλθει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής οι… «σκουριασμένες» υποδομές. «Ένα μεγάλο «χτύπημα» για το Ποδόσφαιρο του Νομού μας ήταν ο Πανθρακικός. Σταμάτησε τόσο απρόσμενα που εξέπληξε όλους.» δηλώνει ο πρόεδρος και προβλέπει ότι για καιρό η περιοχή θα πληρώνει αυτή την εξέλιξη. Κίνδυνος «αφαίμαξης» του δυναμικού της περιοχής από τις μεγάλες ομάδες δεν προβλέπει ο κύριος Γαβριηλίδης κληθείς να σχολιάσει την λειτουργία των ακαδημιών των μεγάλων ομάδων στην περιοχή. Δεν είναι τόσο στενός ο έλεγχος που να δημιουργεί προβλήματα λέει και εξηγεί «έχουν συνεργασία και με άλλες ομάδες, δεν έχουν την αποκλειστικότητα στα ταλέντα.»

Τοπικές ομάδες χωρίς ντόπιους ποδοσφαιριστές
Απουσία ντόπιων ποδοσφαιριστών από τις τοπικές ομάδες είναι ένα χαρακτηριστικό που θλίβει. «Το αρνητικό στο τοπικό ποδόσφαιρο είναι το Δημοκρίτειο, καθώς όλοι βολεύονται με τους ποδοσφαιριστές που φοιτούν στο Δ.Π.Θ.. Έρχονται έτοιμοι, παίζουν για δύο-τρία χρόνια, και φεύγουν. Στις υποδομές δεν δίνει κανείς περιθώριο.» δηλώνει ο κύριος Γαβριηλίδης σημειώνοντας πως « Οι παράγοντες δεν θέλουν το παιδικό ποδόσφαιρο. Καταντήσαμε πέρσι να έχουμε τέσσερις ομάδες κι αυτές δεν τελείωσαν τη χρονιά. Προσπάθησα να δώσω ένα υλικό κίνητρο στις ομάδες, πιστεύω ότι φέτος θα πάμε καλύτερα.»

«Ήρωες» όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο
Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το δικό του μήνυμα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της περιοχής. «Για μένα είναι ήρωες αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τους εύχομαι καλό κουράγιο. Θα προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, να τους βοηθήσουμε.» υπόσχεται και καταλήγει «Υπομονή και πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.»
Φώτο:Μάνος Γαβριηλίδης Κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα