Κομοτηνή: Η χαρά του χιονιού

14:11 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το χιόνι δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα, αλλά και αφορμή για χαρά και παιχνίδι. Αυτό έδειξαν εκατοντάδες κάτοικοι της Θράκης που έσπευσαν να βρεθούν σε ανοικτούς χώρους για να απολαύσουν τη χαρά του χιονιά. Μικροί και μεγάλοι εν δράσει με τα σχολεία για τέταρτη ημέρα κλειστά και τις όποιες υποχρεώσεις να αφήνονται για λίγο στην άκρη.

Έργο της Ντίνας Καραγιάννη και των παιδιών της

«Είχαμε καιρό να δούμε στην Κομοτηνή χιόνι»

δήλωσε μητέρα που με τα δυο της παιδιά συντροφιά έσπευσε να παίξει χιονοπόλεμο. Σε κάθε στενό, αυλή ή χώρο με αρκετό χιόνι δεν λείπουν και οι χιονάνθρωποι. Με καπέλα στο κεφάλι, κασκόλ στο λαιμό και γάντια στα χέρια. Με πολύχρωμα κουμπιά στο σώμα και με την γνωστή πορτοκαλιά μύτη-καρότο. Με το χαμόγελο της επόμενης μέρας σχηματισμένο ήδη ασορτί με τον ήλιο που λάμπει σήμερα στη Ροδόπη.

«Θα ήθελα να μείνω για πάντα» δηλώνει η μικρή Νικολέτα, λάτρης του χιονιού κι αποκαλύπτει ότι ο μικρότερος αδερφός της για πρώτη φορά στη ζωή του έβλεπε κι άγγιζε χιόνι. Η χαρά και των δυο τόσο μεγάλη που παρακαλούν τους γονείς τους να μείνουν «για πάντα έξω στο χιόνι» όπως χαρακτηριστικά λένε.

Το χιόνι δεν είναι μόνο παγωμένοι δρόμοι, καλυμμένα με πάγο πεζοδρόμια κι αποκλεισμένοι οικισμοί είναι και η χαρά των μικρών, αλλά και των μεγάλων, παιδιών. Μακριά από την «τρομοκρατία» της ενημέρωσης και την απειλή του παγετού γίνονται όλοι παιδιά με δυο –τρεις μπάλες χιονιού…
Φώτο:Χιονοπόλεμος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα