Κομοτηνή: Η αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου

06:51 10/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σ’ αυτά τα έργα που γίνονται για την ανάδειξη του βυζαντινού φρουρίου να εντάξουν και την αυλή του σχολείου» προτείνουν μητέρες μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Του Σχολείου που βρίσκεται στο πιο εμβληματικό σημείο της πόλης, στο βυζαντινό φρούριο. Μέρος του τείχους διασχίζει την αυλή, μια μικρή, χαμηλή περίφραξη το χωρίζει από το παιχνίδι των παιδιών. Ένα παιχνίδι που πολλές φορές κρύβει κινδύνους.

«Η δημοτική αρχή μας είπε ότι έχει τη διάθεση να κάνει τα έργα που απαιτούνται στην αυλή, με πρώτο την τοποθέτηση του τάπητα, ωστόσο, το θέμα «σκαλώνει»

στην Εφορεία Αρχαιοτήτων» δηλώνουν οι γονείς. Τους συναντήσαμε ένα ακόμη μεσημέρι να περιμένουν τα παιδιά τους έξω από την περίφραξη του σχολείου. Όπως λένε δεν λείπουν περιστατικά σοβαρών τραυματισμών.

«Το δάπεδο απαραιτήτως πρέπει να αλλάξει» τονίζουν ικανοποιημένοι από τις εργασίες συντήρησης- ανάδειξης του τείχους. «Κάθε φορά το θέτουμε, στη σχολική επιτροπή, στην τεχνική υπηρεσία, στο δήμαρχο. Πέρσι κάναμε πέντε συναντήσεις με το δήμαρχο, μας είπε ότι το θέμα «σκαλώνει» στην αρχαιολογία κι έτσι δεν προχώρησε κανένα έργο στην αυλή.» δηλώνει μητέρα που βλέπει συχνά, όπως λέει, τις δασκάλες να τρέχουν με τις γάζες στα χέρια για να επουλώσουν το τραύμα κάποιου μαθητή που έπεσε και χτύπησε στο «άγριο» τσιμέντο της αυλής.

«Να έρθει η αρχαιολογία, να κάνει μελέτη και να γίνει η τοποθέτηση του δαπέδου. Το αγαπάμε το τείχος. Μας αρέσει που είναι εδώ το Σχολείο.» δηλώνουν ξανά έχοντας, όμως, ο καθένας από αυτούς τη δυνατότητα να αναφέρουν κάποιο περιστατικό, άλλοτε σπάσιμο των χεριών, άλλοτε γδαρσίματα κι άλλοτε χτυπήματα στο κεφάλι.
Φώτο: Η αυλή του σχολείου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα