Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 17-6-2017

12:36 17/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Νομάρχη του Κίρτζαλι
Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Νομάρχη του Κίρτζαλι κ. Nikola Chanev.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τουριστικής συνεργασίας, επιχειρηματικής ανάπτυξης και αμοιβαίας συμμετοχής στις εμπορικές εκθέσεις των δύο περιοχών ενώ αποφασίστηκε η στενή, απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον

κ. Μέτιο και τον κ. Chanev για θέματα κοινού ενδιαφέρoντος.

Οικονομία

Γιώργος Κασάπης: Στηρίξτε την τοπική αγορά και τις ντόπιες επιχειρήσεις

Γιώργος Κασάπης: Στηρίξτε την τοπική αγορά και τις ντόπιες επιχειρήσεις
Να προτιμούν τις ντόπιες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα προτρέπει τους κατοίκους της Ροδόπης ο Γιώργος Κασάπης, πρόεδρος του Σωματείου Ένδυσης Υπόδησης Κομοτηνής. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνει πως έτσι μόνο παράγεται πλούτος στη χώρα μας και ενισχύεται η τοπική οικονομία. Με αφορμή το φαινόμενο πολλοί ντόπιοι να κάνουν τις αγορές τους στη γειτονική Βουλγαρία ο κος Κασάπης σημειώνει ότι αποδυναμώνεται έτσι η τοπική κοινωνία. 80 συνολικά μέλη αριθμεί το Σωματείο Ένδυσης Υπόδησης της Κομοτηνής. «Είμαστε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς με πολλά προβλήματα. Δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά και πιστεύω ότι στο τέλος με δυσκολία θα τα καταφέρουμε.» δήλωσε ο κος Κασάπης.

Αστυνομία

Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης

Η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και ακολούθως συνάντηση του Δ.Σ με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, στον οποίο έθεσαν υπόψη τα κυριότερα υπηρεσιακά προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες & τα μέλη αυτή την περίοδο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα προβλήματα αυτά έχει η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στη Διεύθυνση.

Παιδεία

Εντυπωσιακές οι δημιουργίες των μαθητών από ανακυκλώσιμα υλικά

Έκαναν την ανακύκλωση τρόπο ζωής. Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής κατάφεραν στο πλαίσιο ενός προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα «Ανακυκλώνω δεν πετώ και μοναδικά δημιουργώ» να παραδώσουν το καλύτερο μάθημα ανακύκλωσης και σωστής φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς στους μεγάλους. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ανακύκλωσης και να πάρουν μέρος σ’ αυτή.
Χαρτιά, χαρτόκουτα, συσκευασίες προϊόντων πήραν νέα πνοή στα χέρια των παιδιών. Πλαστικά, γυάλινα, μεταλλικά και χάρτινα έγιναν εκατοντάδες κατασκευές , όλες με κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα προς τους χρήστες, «αγάπη», «ειρήνη» «σεβασμός στο περιβάλλον», «φιλία» κ.α. « Στην αρχή τα παιδιά είπαν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους, στη συνέχεια άρχισαν να φέρνουν ανακυκλώσιμα υλικά από το σπίτι τους και να πιάνουν δουλειά» εξηγεί η υπεύθυνη του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, η κα Ντίνα Νεστωράκη.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΗΠΕΘΕ Εγνατίας

Το Δίκτυο των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού συνεδριάζει στην Κομοτηνή. Στις 12.30 οι Πρόεδροι των έξι (6) ΔΗΠΕΘΕ (Ιωαννίνων, Βέροιας, Κοζάνης, Σερρών, Καβάλας και Κομοτηνής) θα συναντηθούν στο Δημαρχείο Κομοτηνής με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη και θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Πρωτογενής Τομέας

Αγροτική οικονομία

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε η προδημοσίευση που αφορά στις δράσεις του ΠΑΑ2014-2020:
Α) 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»
Β) 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος»
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ολόκληρο το κείμενο των προδημοσιέυσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr, και στον ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr), επιλέγοντας το εικονίδιο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ενώ μπορούν επίσης να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου υπάγονται.

Εκδηλώσεις

Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ

Το 3ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα πραγματοποιηθεί στις 23/24/25 Ιουνίου. Η πρώτη μέρα ξεκινά με εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Ο δημόσιος χώρος ως μέσο χειραφέτησης και οι αγώνες για την υπεράσπισή του» με ομιλητές: Γ. Παπαχριστοδούλου – ( δημοσιογράφος ) και Άλεξ. Μπέγκα , αρχιτέκτονας . Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.

Στη γη του Ορφέα

Συναυλία με τίτλο: «Στη Γη του Ορφέα, εν όψει Θερινού Ηλιοστασίου» θα δοθεί από το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας αύριο Κυριακή 18 Ιουνίου στις οκτώ το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.

Θρίαμβος της χαράς

Ο θρίαμβος της χαράς ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Μια παράσταση από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής έως 19 Ιουνίου στις 09.00 μ.μ., στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η Διασκευή και η Σκηνοθεσία είναι της Άννας Μαχαιροπούλου.

Έθιμο Αϊ Γιάννη

Την αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα διοργανώνουν ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Αμβροσίας και ο Δήμος Ιάσμου το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμβροσίας. Μέλη του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές θα ακολουθήσουν πιστά το τυπικό του εθίμου στην βρύση του χωριού και έπεται ολονύκτιο γλέντι με σπιτικά εδέσματα , τοπική ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς.

Αφιέρωμα στον Κινηματογράφο

Έκθεση αρχειακού υλικού και εικαστικών με τίτλο: «Πίσω από το λευκό πανί: ιστορίες κινηματογράφου» διοργανώνουν το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» σήμερα στις 19.30 στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη (Μέγαρο Στάλιου). Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον κινηματογράφο.
Την επόμενη ζωή μου θέλω να την ζήσω ανάποδα.
Η Σχολή Χορού “Let’s Dance” διοργανώνει θεατρικοχορευτική παράστασή με τίτλο «Η ζωή μου ανάποδα» αύριο Κυριακή, 18 Ιουνίου στις 20:30, στην σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Είσοδος ελεύθερη

Επί σκηνής

Το 2ο τμήμα ενηλίκων- φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων της φετινής χρονιάς με το θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου “Speed Date”. Ένα σύγχρονο γαϊτανάκι με θέμα την ανθρώπινη επαφή. Σήμερα στις 21:30 στο Στέκι Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31) Συντονίζει η Μυρσίνη Λαντζουράκη. Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».

Πανελλήνιο αντάμωμα

Το 7ο Πανελλήνιο αντάμωμα των ανταολικορωμυλιωτών Βορειοθρακιωτών θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Παρασκευή 7 Ιουλίου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γλέντι στην Αίγειρο, στην Ξυλαγανή και στο Δημοτικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.

Οι Φιλοτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι Φιλοτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους . 200 χορευτές και χοροί από 12 περιοχές της Ελλάδας με τις ανάλογες ενδυμασίες, ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θερινό θέατρο.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη προχθες (15-6-2017) το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοος Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 2 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (16-6-2017) το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Αθλητισμός

Αγωνιστική αναρρίχηση

Το 9ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αναρρίχησης υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) πραγματοποιούνται σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου & 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αμθ, κος, νέα, δηπεθε, κοζανη, απε, ηλεκτρονική, gov, προγραμμα, φεστιβαλ, ιουνίου, θεατρο, αμεα, ελλαδα, συλληψεις, επαλ, καιρος, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, θεματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ηλεκτρονική, αμεα, ανακυκλωση, αυτοκινητο, αφγανισταν, βουλγαρια, δουλεια, εθνικη, επαλ, θεμα, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, αγορα, αγωνες, αλεξ, αμθ, απε, αφορμη, βραδυ, γλεντι, δευτερα, διευθυνση, δημος, δηπεθε, δωδεκα, δοθει, δικτυο, ευρω, ειπαν, εκθεσεις, ελλειψη, εννοια, εξι, επικοινωνια, ζωη, ζωης, ζωη μου, υπηρεσιες, κατασκευες, κειμενο, κινητο, κυπελλο, κος, λυρας, ντινα, οκτω, οχημα, παιδια, πακισταν, περιφερειακο, πλαστικα, πνοη, προβληματα, πρωι, ρεμπετικο, ρολο, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, σκηνοθεσια, σπιτι, συγχρονο, σωματειο, τμημα, υπηκοος, φεστιβαλ, χρηστος, αγορες, gov, χωρα, ιδιαιτερο, ιουνίου, κλειστο, κυριακη, λευκο, ορχηστρα, σκηνη, θελω να, θεματα, θερμοκρασια, υλικα, βρυση, χερια
Τυχαία Θέματα