Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-8-2016

08:23 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης στηρίζει από την πρώτη στιγμή τις προτεραιότητες όλων των δήμων

Περιφέρεια
Έργο ζωής για την Διαλαμπή
Την ένταξη του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στον Οικισμό Διαλαμπής » στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης. Συγκεκριμένα πρόκειται να αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Διαλαμπής του Δ. Ιάσμου της ΠΕ Ροδόπης, με σωληνώσεις νέας γενιάς, μήκους έξι (6) περίπου χλμ.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 417.741,94€. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2018.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια δείχνει ενδιαφέρον για τα αναπτυξιακά έργα, ιδιαίτερα των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών, στηρίζοντας τις προτεραιότητες των Δήμων μας»

Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική
Συνέντευξη Δ. Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Συγχαρητήρια στους μελλοντικούς φοιτητές έδωσε από τις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου αναφερόμενος στους νεοεισερχόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ Χαρίτου σχολίασε τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του κ. Βαγγέλη Λαμπάκη σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων ή όχι σε όλη την Ελλάδα εκτός από τον Έβρο. Ειδικότερα, τόνισε ότι δημιουργήθηκε θέμα εκ του μη όντως, ότι δεν υπήρξε καν λόγος να ανοίξει ένα τέτοιο ζήτημα, καθώς ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Δημήτρης Βίτσας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα. «Ισχύουν οι αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στη Θράκη» τόνισε ο κος Χαρίτου.

Σχετικά με τις ενέργειες του βουλευτή του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν για ενίσχυση των καπνοπαραγωγών από τον 2ο πυλώνα ο κ Χαρίτου άσκησε δριμεία κριτική στις δηλώσεις του Βουλευτή σημειώνοντας παράλληλα πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί όχι μόνο ο καπνός και οι καπνοκαλλιεργητές, αλλά όλοι οι παραγωγοί.

Κοινωνία
50% αύξηση των κατασχέσεων

Ο κος Κοκκινάκης, δικαστικός επιμελητής στην Κομοτηνή

150 με 200 κατασχέσεις το χρόνο «αναλογούν» στον κάθε δικαστικό επιμελητή της Κομοτηνής. Σε μια πόλη που συνολικά δραστηριοποιούνται δώδεκα δικαστικοί επιμελητές. «Πρωταγωνιστές» στις κατασχέσεις αυτές είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε βαθμό τέτοιο που οι ίδιοι οι δικαστικοί επιμελητές να σημειώνουν ότι κρίνεται απαραίτητη η ελάφρυνση στο θέμα των πληρωμών, τόσο προς τις ασφαλιστικές εισφορές, όσο και προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ήδη, η στάση του Δημοσίου έχει αλλάξει, καθώς έχει γίνει πιο ελαστική η αντιμετώπιση.
«Ο κόσμος βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Καθημερινά αντιμετωπίζουν δυσκολίες νοικοκυριά τα οποία ήταν σε μια καλή οικονομική κατάσταση μέχρι πρότινος, αλλά λόγω των κλεισιμάτων των εργοστασίων και των μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, δυστυχώς αδυνατούν πλέον να είναι συνεπείς. Ακόμη και οι νοικοκυραίοι έχουν φτάσει σε εξαντλητικό σημείο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Χρήστος Κοκκινάκης, δικαστικός επιμελητής του Πρωτοδικείου Ροδόπης.

Εθελοντισμός
Ποδηλασία για καλό σκοπό

Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές ενός διαφορετικού πρότζεκτ, που φέρει τους συμμετέχοντες να ποδηλατούν από την Κωνσταντινούπολη έως το Ηράκλειο Κρήτης!
32 ημέρες, 20 μεγάλες γιορτές εθελοντισμού.., διανύοντας 1700 χιλιόμετρα για έναν και μόνο σκοπό: Να αποκτηθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια τα οποία θα μοιραστούν σε κάθε πόλη.
Οι ποδηλάτες θα περάσουν από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή , Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο!
Στην Κομοτηνή, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Αστυνομικό Δελτίο
Φυτεία κάνναβης στη Ροδόπη

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο νομό Ροδόπης . Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης . Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 13 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, εκρηκτική ύλη βάρους 250 γραμμαρίων, 3 ΙΧ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 495 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές στην πόλη της Ξάνθης
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές, που διαπράχθηκαν την 25 και 26-8-2016, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθησαν στην Ξάνθη δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο (2) ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 14 και 13 ετών, που κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα.

Αθλητικά
Καβάλα-Πανθρακικός 3-1

Ήττα με σκορ 3-1 για την ομάδα του Πανθρακικού στη φιλική αναμέτρηση με την Καβάλα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Κοκκινοχώματος, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Ο Πανθρακικός κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ στο 40ο λεπτό του αγώνα, χάρη στο τέρμα, που σημείωσε ο Γαβριηλίδης, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 44′ και στην επανάληψη σκόραραν ακόμη δύο φορές.

Keywords
Αναζητήσεις
ο γαμος της τσατλακη δημητρα
Τυχαία Θέματα