Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 23-01-2017

08:39 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Kαιρικό
Αντιολισθητικές αλυσίδες σε κάποιους ορεινούς οικισμούς
Εξακολουθούν να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 15ο χλμ Νέας Σάντας-Κέχρο στη Ροδόπη.
Σε ότι αφορά την Ξάνθη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Λειβαδίτη-Δασικού χωριού Σταυρούπολης και την Επαρχιακή οδό Λυκοδρομίου-Καλλιθέας-Δασικού Χωριού Σταυρούπολης.
«Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στον ορεινό όγκο Ροδόπης και Ξάνθης»
Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε ορεινό

όγκο Ροδοπης-Ξάνθης
Τον ορεινό όγκο των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης καθώς και την περιοχή της Μαρώνειας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις. Νωρίτερα, το κλιμάκιο της Περιφέρειας είχε επισκεφθεί το Δήμο Μαρώνειας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Σταυρίδη.
Ο κ. Μέτιος διαπίστωσε την καλή κατάσταση του οδικού δικτύου και την αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Ενέργεια
Χωρίς ρεύμα για μία ώρα λόγω προβλήματος στον ΑΔΜΗΕ
Xωρίς ρεύμα για μια ώρα από τις 12 μέχρι της 1 το μεσημέρι έμειναν το Σάββατο όλος ο νομός Ροδόπης και Ξάνθης λόγω προβλήματος στο δίκτυο διανομής ρεύματος του ΑΔΜΗΕ. Μέσα σε μια ώρα η πυροσβεστική στην Κομοτηνή δέχθηκε 10 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Πρωτογενής Τομέας
Μόσχος Πολυσίου: «Ριγανέλαιο στα ζώα και όχι αντιβιοτικά. Αιθέρια έλαια και όχι φυτοφάρμακα»
Διατροφικός πλούτος της Μεσογείου, «Μια ματιά στο μέλλον», ήταν το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, με διοργανωτές το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στο σεμινάριο μιλώντας μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θρακιώτης, Μόσχος Πολυσίου, κάλεσε τους παραγωγούς Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών να αναπτύξουν συνεργασίες με τους Κτηνοτρόφους της περιοχής, προμηθεύοντάς τους αιθέριο έλαιο ρίγανης, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει πολύ πιο αποτελεσματικά και οικονομικά, τα Αντιβιοτικά. Επίσης με τη χρήση του ριγανέλαιου, το κρέας απαλλαγμένο από τα αντιβιοτικά μπορεί να τύχει καλύτερης τιμής για το εξωτερικό. Επίσης κάλεσε και τους Γεωργούς να αναπτύξουν συνεργασίες με τους παραγωγούς ΑΦΦ, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα χημικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν για την καταπολέμηση των ζιζανίων, με τη χρήση ειδικών αιθερίων ελαίων, καθώς τώρα τελευταία τα χημικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταπολέμηση των ζιζανίων.
Το πρώτο μπλόκο στη Ροδόπη των τρακτέρ στην Καλλίστη
Σήμερα στήνεται το πρώτο μπλόκο των τρακτέρ στη Ροδόπη, από Αγρότες που διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στον πρωτογενή Τομέα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας των Αγροτών, Στέφανο Χρηστίδη, τα τρακτέρ θα παραταχθούν χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση των αυτοκινήτων, ωστόσο αργότερα μπορεί και να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς.
Κόμματα
Συνδιάσκεψη και εκλογές στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο.
Οι εργασίες της Νομαρχιακής συνδιάσκεψης Νομαρχιακής ξεκίνησαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Elisso παρουσία των τριών βουλευτών του νομού Ξάνθης, καθώς και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Δημητριάδη, που έθεσε το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους των βουλευτών μίλησε στα μέλη ο Στάθης Γιαννακίδης.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου, έκανε τον απολογισμό της θητείας της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ τα μέλη έκαναν τις δικές τους παρεμβάσεις και προτάσεις. Ανάμεσα σε όσα ειπώθηκαν είναι η διαπίστωση ότι η απερχόμενη Νομαρχιακή, είναι αυτή που πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.
Τέλος, τόσο από τα μέλη όσο και από τον επικεφαλής της οργάνωσης, τίθεται ο στόχος της αντιστοίχισης με μεγαλύτερους κοινωνικούς χώρους στο επόμενο διάστημα, καθώς και της ενθάρρυνσης των μελών να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής.
ΕΛΑΣ
Προαγωγή σε Υποστράτηγο για το Ν. Μενεξίδη
Στο βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Νίκος Μενεξίδης, στο πλαίσιο των κρίσεων που πραγματοποιούνται στην Ελληνική Αστυνομία.
Αυτοδιοίκηση
Αλλάξτε τις καμμένες λάμπες
Με τίτλο «Επιτέλους αλλάξτε τις καμένες λάμπες» οι τέσσερις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης επανέρχονται με ανακοίνωση εναντίον της δημοτικής αρχής.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως,
Στην πόλη η κατάσταση είναι απαράδεκτη, στις περιφερειακές γειτονιές και στους οικισμούς τραγική.
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (18.00) το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Αναμεσα στα θεματα είναι και η Χορήγηση άδειας διέλευσης διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (Τ.Α.Ρ.) από ποτάμια και ρέματα στον δήμο Αβδήρων .) από δημοτικούς δρόμους και χωματόδρομους στον δήμο Αβδήρων και ορισμός ορκωτού λογιστή ως εκκαθαριστή στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων.
Επιχειρήσεις-ΕΠαγγελματίες
Τρόποι Αντιμετώπισης φαινομένων παραοικονομίας στον νομό Ξάνθης
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης, διοργανώνει σήμερα στις 18:30 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε., με θέμα «Τρόποι Αντιμετώπισης φαινομένων παραοικονομίας στον νομό Ξάνθης», με κεντρικό ομιλητή τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ξάνθης, Επαμεινώνδα Αδαμακόπουλο.
Σύλλογοι
Τέσσερις θηροφύλακες πληρώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος
Με τον αριθμό των 4 θηροφυλάκων δύο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής και άλλους δύο από την Ομοσπονδία Κυνηγετικών Συλλόγων Μακεδονίας-Θράκης, επιβλέπουν και επαγρυπνούν την τήρηση του νόμου για το κυνήγι, αλλά και για την απαγόρευση που ίσχυσε πρίσφατα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο θηροφύλακας, Ζήσης Λιάπης, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και ανέφερε πως και οι 4 χτενίζουν τις περιοχές του νομού, λίμνες, βουνά και εντόπισαν ελάχιστα κρούσματα κυνηγών που δεν τηρούσαν την απαγόρευση.
«Εάν διαπιστωθεί κυνηγός να είναι παραβάτης τότε τον περιμένει μήνυση από εμάς τους ίδιους τους θηροφύλακες, επέμβαση από το Δασαρχείο και τον Εισαγγελέα. ΑΝ κάποιος αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις κυνηγών, όταν απαγορεύεται το κυνήγι, μπορεί να καλεί το 25310 22885 και να ενημερώνει τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Λιάπης.
Η περίοδος του κυνηγιού ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.
Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη
Παράταση πήρε «ο Αη Βασίλης που άργησε μια μέρα»

Παράταση για άλλη μια εβδομάδα πήρε η κορυφαία εθελοντική δράση της Κομοτηνής, «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Επειδή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του χιονιού, πολλές εκδηλώσεις δεν μπόρεσαν να γίνουν, αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως και το τέλος της νέας εβδομάδας. Η τελετή λήξης της δράσης θα γίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, την επόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ.
ΠΥ
Φωτιά σε μονοκατοικία στη Χρύσα Ξάνθης
Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10.40 του Σαββατου σε μονοκατοικία στην περιοχή της Χρύσας Ξάνθης, πιθανότατα από κάποια καμινάδα ή τζάκι. Επί τόπου έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησαν να την κατασβέσουν. Τελικά γύρω στις 11:30 μ.μ. η φωτιά περιορίστηκε, έχοντας όμως καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς την κατοικία, καθώς η ξύλινη στέγη υποχώρησε και η πυρκαγιά έφτασε στο εσωτερικό του σπιτιού.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων και διατάραξη οικιακής ειρήνης
Συνελήφθη στα Πηγάδια Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα, ο 61χρονος, ύστερα από επεισόδιο που είχε με 37χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μετέβη στην οικία του, στα Πηγάδια Ξάνθης, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο. Εκεί, ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού, παρά τη θέληση της συζύγου του 37χρονου, η οποία άνοιξε την πόρτα, αναζητώντας τον, χωρίς όμως να τον εντοπίσει και ακολούθως αποχώρησε.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, να εντοπίσουν τον 61χρονο και να τον συλλάβουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο δράστης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Συνελήφθη 19χρονος υπήκοος Συρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, Τελετή Λήξης, χλμ, ξανθη, αδμηε, αλεξανδρουπολη, αθηνα, εκλογες, συριζα, αμθ, θεματα, δου, κυνηγός, δραση, δηπεθε, ημεδαπός, συλληψεις, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, αδμηε, ημεδαπός, αη βασιλης, δημοκριτειο, το θεμα, αστυνομια, δου, ζωα, ημερησια, θεμα, ιρακ, περιοδος, πλαισιο, πυροσβεστικη, ωρα, αιθερια ελαια, αμθ, βουνα, βραδυ, γινει, γραφεια, διαστημα, δηπεθε, δηλωσεις, δικτυο, εγνατια, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, εμειναν, εξελιξη, ζησης, η τελετη, κυνηγι, κυνηγός, κομμα, λαμπες, ματια, μπλοκο, μηνυση, ξενοδοχειο, οικια, οχηματα, πανεπιστημιο αθηνων, πορτα, ρευμα, σαββατο, τμημα, τρακτερ, υπηκοος, φυτοφαρμακα, χημικα, χρηστος, χλμ, κρεας, κυριακη, ογκο, πηγαδια, ποταμια, θεματα
Τυχαία Θέματα