Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 2-11-2017

09:28 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Επίσκεψη Γ. Βασιλειάδη στο Πανθρακικό Στάδιο
Την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κομοτηνή, με την παρουσία του πρωθυπουργού

και κλιμακίου υπουργών της κυβέρνησης, στις 13 και 14 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλειάδης στις 10: 30 το πρωΐ θα επισκεφθεί το Πανθρακικό Στάδιο και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μετά το τέλος της επίσκεψης θα επιστρέψει στον Έβρο όπου θα έχει σύσκεψη με τους φορείς του Αθλητισμού.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου στην Θράκη
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης με καταγωγή από τα Δειλινά του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, Χακάν Τσαβούσογλου, μετά την Αθήνα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σήμερα και αύριο και στην Θράκη.
Ο κ. Τσαβούσογλου σήμερα το βράδυ θα παραθέσει γεύμα σε φορείς της μειονότητας στην Κομοτηνή.
Αύριο θα μεταβεί στην Ξάνθη και θα παρεβρεθεί στην προσευχή της Παρασκευής σε ένα από τα τεμένη της Ξάνθης ,στην συνέχεια θα συναντήσει φορείς της μειονότητας στην Ξάνθη και μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης .
Ο κύκλος τον επισκέψεων θα κλείσει με το χωριό Δειλινά του Δήμου Αρριανών Ροδόπης απ’όπου κατάγεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Περιβάλλον
Προσπάθειες παράκαμψης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Χρυσό στις Σάππες;
Η Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αίτηση της Μεταλλευτικής Θράκης για αδειοδότηση 16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διανομαρχιακής, γίνεται παρακολούθηση της αρμόδιας υπηρεσίας να παρακάμψει «νομότυπα» την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. «Θεωρούμε ότι για τέτοιου μείζονος σημασίας θέματα, είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Καθώς επίσης σε κάθε περίπτωση για την τελική απόφαση είναι πρέπον να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και η αρνητική θέση για το εν λόγω θέμα του οικείου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Καλούμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε άστοχη ενέργεια οποιουδήποτε ‘αρμοδίου’», καταλήγει η ανακοίνωση της Διανιομαρχιακής.

Κόμματα
Επίσκεψη Γιώργου Καμίνη σε Ξάνθη και Κομοτηνή
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης, θα επισκεφθεί την Ξάνθη αύριο και την Κομοτηνή το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
Στην Ξάνθη ο κ. Καμίνης θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο, θα επισκεφθεί την Σμίνθη και θα συναντήσει τον Δήμαρχο Μύκης.
Στις 8:00 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Ελισσώ.
Στην Κομοτηνή στις 10 το πρωΐ του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΡΦΕΑΣ»
Στις 11:00 : Επίσκεψη στην Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου και συνάντηση με το Δ.Σ. και καπνοπαραγωγούς
Στις 11:45 : Ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με φίλους και πολίτες της Ροδόπης στη Λέσχη Κομοτηναίων.
Και στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη.

Η Αλέκα Παπαρήγα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή
Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα διοργανώνει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή 5 Νοεμβρίου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917-2017).
Η πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα το πρωί της Κυριακής, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής της Κομοτηνής, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης η θεατρική παράσταση «Καιρός-αρχινώ για τον Λένιν να ιστορώ», εμπνευσμένη από το έργο του Β.Μαγιακόφσκι «Β.Ι.Λένιν» και του Ε. Καζακίεβιτς «Γαλάζιο τετράδιο».
Πρωτογενής Τομέας
Ψυχραιμία, Προσοχή και όχι διακινήσεις πουλερικών από Βουλγαρία, για τη γρίπη των πτηνών
Ψυχραιμία, προσοχή, και όχι διακίνηση πολιτών και πουλερικών από και προς την Βουλγαρία ζήτησε από τους πολίτεw, μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του Δικτύου της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Περιφερειακός Δντής της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Τις οδηγίες αυτές έδωσε ο κ.Σαχπατζίδης για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας αλλά και στην Βόρεια Ιταλία.
Οι ιδιοκτήτες των οικόσιτων πουλερικών, αλλά και των συστηματικών πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, θα πρέπει να καλύψουν όσο είναι δυνατόν τον εξωτερικό χώρο και να τοποθετήσουν την τροφή και το νερό εντός των εγκαταστάσεών τους, προκειμένου να μην μολυνθούν από άγρια υδρόβια πτηνά, που είναι άρρωστα.
Επίσης θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες Κτηνιατρικής της κάθε περιφερειακής ενότητας, αν εντοπίσουν μαζικούς θανάτους πουλερικών και άγριων πτηνών στην περιοχή τους.

Ημερίδα την Παρασκευή για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων και Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων Ροδόπης, διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή Ημερίδα για τα διαθέσιμα σήμερα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η Δράση 10.01.04 μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική χρήση-πιο γνωστό ως πρόβλημα Νιτρορύπανσης, πρόγραμμα στο οποίο για πρώτη φορά εντάσσεται η περιοχή.
Η Ημερίδα θα γίνει στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στις 17:30 το απόγευμα.

Εκπαίδευση
Π. Κεραμάρης: «Υπάρχουν καταλήψεις, αλλά δεν είναι μαζικές»
Καταλήψεις στον Έβρο, στον Ίασμο Ροδόπης, σε δύο γυμνάσια στην Ξάνθη, 2 λύκεια στη Δράμα και 2 ΕΠΑΛ στην Καβάλα, ανέφερε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του ΔΙκτύου ΑΜ-Θ, ο Περιφερειακός Δ/ντης ΕΚπαίδευσης ΑΜ-Θ Παναγιώτης Κεραμάρης.
«Είναι η 6η φορά που δίνουμε την εικόνα των κενών που υπάρχουν ή προκύπτουν στο υπουργείο. Το υπουργείο από την πλευρά του προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα μέσα σε λίγες μέρες. Ήδη αυτές τις μέρες έγιναν προσλήψεις νηπιαγωγών και δασκάλων στην περιφέρεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεραμάρης.
Παραδέχθηκε ωστόσο πως, υπάρχει πρόβλημα στον τομέα της παράλληλης στήριξης, καθώς οι αιτήσεις είναι 6.300 και το προσωπικό 2.700 και το υπουργείο προσπαθεί να ανταποκριθεί και με όχι εξειδικευμένο προσωπικό
Ο κ. Κεραμάρης υπογράμμισε πως σε 2 εβδομάδες πολλά από τα κενά καθηγητών που υπάρχουν θα καλυφθούν.
Τέλος στάθηκε και το πρόγραμμα που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ ύψους 35 εκ ευρώ έως το 2020, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση των Σχολείων σε εργαστηριακό και ψηφιακό εξοπλισμό.

Επιθεώρηση εργασίας
Η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε 7.500 ευρώ πρόστιμο στο Δήμο Ξάνθης
Η ανάρτηση στη Διαύγεια του εντάλματος πληρωμής, ήταν η αφορμή για τη γνωστοποίηση ότι η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο 7.500 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή ο Δήμος Ξάνθης δεν ενημέρωσε για την αλλαγή ωραρίου ενός εργαζόμενου ενώ προκλήθηκε ατύχημα την ώρα που εργαζόταν.

ΠΥ
2η έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας στην Ξάνθη
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνδιοργανώνουν την 2η Έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας στην Ξάνθη 1με 3 Νοεμβρίου 2017στην Καπναποθήκη Π (Καπνεργατών 9,κτήριο 2).
Οι ώρες λειτουργίας της 2ης έκθεσης πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης θα είναι 09:00 με 13:00 και 18:00 με 21:00.Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες .

Εθελοντές-Αιμοδότες
Οι τυχεροί αριθμοί του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης
Από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η αγάπη» ανακοινώθηκαν οι οκτώ τυχεροί αριθμοί του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης που προέκυψαν από την 44η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 31ης Οκτωβρίου.
Οι κάτοχοι των τυχερών λαχνών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προεδρείο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης.

Πολιτισμός

Γέννηση και θάνατος: οι διαβατήριες τελετουργίες της φύσης και του ανθρώπου
Αύριο στο [20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο :
«Γέννηση και θάνατος: οι διαβατήριες τελετουργίες της φύσης και του ανθρώπου». Στην εκδηλώσει θα μιλήσει η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου Υποψήφια Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ

Παραμύθια και δραστηριότητες το Σάββατο στο «Δύο»
«Κόκκινη κλωστή δεμένη / το χειμώνα πάει και φέρνει / δώσ’ της κλώτσι να γυρίσει / και σε λίγο θα χιονίσει».
Το βιβλιοπωλείο «Δύο» προσκαλεί τους μικρούς φίλους του σε μία διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με πολλές δραστηριότητες, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, αλεξανδρουπολη, τεφαα, αθηνα, ξανθη, συγκεκριμένο, ΚΚΕ, παα, δραση, δραμα, επαλ, καβαλα, σχολεια, διαυγεια, βιβλιοπωλείο, καμινης, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, δημος ξανθης, αλεκα παπαρηγα, κληρωση, καταληψεις, το θεμα, αιτηση, αχιλλεας, βουλγαρια, επιθεωρηση εργασιας, επαλ, εργαλεια, θανατος, θεμα, θρακη, ιταλια, πλαισιο, προγραμμα, πτηνα, τεφαα, ωρα, αιτησεις, ατυχημα, αφηγηση, αφορμη, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, γινει, γινεται, γριπη, δημος, ευη, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ενεργεια, εν λόγω, υπηρεσιες, υφυπουργος, θεοδωριδου, ιδρυμα, εικονα, ιστορικο, κυκλος, λενιν, λεσχη, μειωση, νερο, νηπιαγωγων, ξενοδοχειο, οκτω, περιφερειακο, προσληψεις, πρωι, σαββατο, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, τυχεροι αριθμοι, φορα, χρηστος, ψηφιακο, ωρες, ιδιαιτερο, υπουργειο, κλωστη, κυριακη, πληροφοριες, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα