Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-1-2018

18:23 20/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ


Περιφέρεια
«Απολογισμός της πρώτης σύσκεψης του γραφείου Αγροτικών Θεμάτων για το 2018»

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του Γραφείου Αγροτικών Θεμάτων για το 2018 στην Π.Ε. Ροδόπης, την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ για τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφάσεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα

γνωστοποιήθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για τις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (γνωστά στο κοινό ως «Σχέδια Βελτίωσης») και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για το ΜΕΤΡΟ 9 «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Επιπλέον συζητήθηκε η ανάγκη μείωσης της ρύπανσης νερού από την γεωργική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 ενώ ανακοινώθηκε η παράταση πληρωμής των οφειλών των κτηνοτρόφων για τις κατανεμηθείσες βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2018.

1η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί στις 31-01-2018 ημέρα Τετάρτη στις 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Απολογισμός Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2017. Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Αντιπλημμυρική προστασία
Αντιπροσωπεία της Τοπικής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαππών, κ. Γιάννη Σταυρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τσαλικίδη, σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της 17-12-17 και τα σχέδια αντιπλημμυρικής προστασίας. «Ένα έκτακτο βοήθημα της τάξης των 600 ευρώ περίπου θα δοθεί σε πλημμυροπαθείς, (για ζημιές μέσα στο σπίτι) άγνωστο πότε ακριβώς. Δε συζητάμε για την αποζημίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και καλλιεργειών για τις οποίες θα περιμένουν πολύ- πολύ ακόμα…. και θα είναι κάτω από την αξία της πραγματικής ζημιάς.» αναφέρθηκε στην συνάντηση. Παράλληλα, τονίστηκε πως «είναι κραυγαλέα η απουσία πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που δέσμια των πολιτικών τους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε. Ε , δεν χρηματοδοτούν ολοκληρωμένα σχέδια αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα, με τα γνωστά βέβαια αποτελέσματα κάθε χρόνο.»

Εργασία
Πρόσληψη νοσηλευτή στον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ
Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ προκήρυξε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός νοσηλευτή για την κάλυψη αναγκών του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ, που εδρεύει στην πόλη της Κομοτηνής , με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Παιδεία
Εκπαίδευση παιδιών μουσουλμανοπαίδων
Ένας επιμορφωτικός κύκλος εστιασμένος στα γλωσσικά μαθήματα σχεδιάζεται για τους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας. Περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες με θεωρητικό και βιωματικό περιεχόμενο, απευθύνεται σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και θα πραγματοποιηθεί εκ περιτροπής και στους δύο νομούς, με τη συνεργασία των σχολικών συμβούλων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και Ξάνθης. Ο πρώτος θεματικός άξονας αφορά τις «Νέες τάσεις στη διδασκαλία της γλώσσας: Στρατηγικές εκμάθησης της δεύτερης/ξένης γλώσσας», ξεκινά στην Κομοτηνή στις 24 Ιανουαρίου για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων και στην Κομοτηνή στις 28 Φεβρουαρίου για τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων. Θα επαναληφθεί στην Ξάνθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2018 για όλους τους εκπαιδευτικούς. Την επιστημονική ευθύνη αυτών των πρώτων επιμορφωτικών συναντήσεων έχει η συνεργάτρια του ΠΕΜ καθηγήτρια στο ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου.

Οικονομία
Νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αιτήσεων χρηματοδότησης με ημερομηνία έναρξης υποβολών 18/12/2017 και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις. Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων, ύψους 45% ή 50% με την πρόσληψη νέου προσωπικού. Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε επιλεγμένους ΚΑΔ δραστηριότητας. Στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Πρωτογενής Τομέας
Ημερήσια εκπαίδευση για θέματα μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και το ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΠΗΣ το «Κεντρί» στις 28 Ιανουαρίου από 09:30 εως 13:30, ημέρα Κυριακή, στο ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Εκπαιδευτής θα είναι ο κ. Γκόρας Γεώργιος από το εργαστήριο μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.

Μητροπολίτης
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Αύριο Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου Σάλπης. Την Δευτέρα,22/01/2018: Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ἱερουργήσει στον Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής ἐπί τη μνήμη του Ἀποστόλου Τιμοθεόυ.

Εκδηλώσεις – Πολιτισμός
Ετήσια γενική συνέλευση για τους «Φιλοτέχνες»

Η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» διοργανώνει την Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10:30 π. μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής (δίπλα στο ΡΕΞ) με τα εξής θέματα: 1. Ανάγνωση απολογισμού δράσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της τριετίας 2015-2017. 2. Ανάγνωση του Οικονομικού Aπολογισμού της τριετίας 2015-2017. 3. Ανάγνωση εκθέσεως της Eξελεγκτικής Eπιτροπής. 4. Συζήτηση επί του απολογισμού και ψηφοφορία για την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου. 5. Εκλογή Προέδρου, Πρακτικογράφου και Εφορευτικής Επιτροπής. 6. Προτάσεις μελών. 7. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν βάση καταστατικού όσα μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π. μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής (δίπλα στο ΡΕΞ) με όσα μέλη παρίστανται εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα.

Κοπή πίτας

Το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, οργανώνουν εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13.00 μμ. στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη.

Μαθηματική Εταιρεία Ροδόπης
Η διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Νομού Ροδόπης διοργανώνει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας αύριο Κυριακή στις 18:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων (Ελ. Βενιζέλου 52).

Θεατρικές αγκαλιές
Βραδιά αφιερωμένη στον Θεατρικό αυτοσχεδιασμό από τις Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες της πόλης μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» θα είναι η αυριανή στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης. Οι Θεατρικές Ομάδες της Πόλης μας, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης «Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», προσκαλούν όλους τους Κομοτηναίους στη 2η συνάντηση Ελεύθερου Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού «Θεατρικές αγκαλιές» στον Χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, 69132 Κομοτηνή).

Γεύμα αλληλεγγύης
Στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία «Άγιοι Θεόδωροι» να επιτύχει το μεγαλεπίβολο έργο του και της συμβολής της τοπικής κοινωνίας και των φορέων με κάθε τρόπο στην επίτευξη αυτού του φιλανθρωπικού στόχου,πραγματοποιείται η κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη 1:00 μ.μ. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες – ορεκτικά, ποικιλία κυρίως πιάτων ,αναψυκτικά, απεριόριστο κρασί λευκό και κόκκινο και παιδικό μενού . Θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Το Δ.Σ , το προσωπικό και τα μέλη του Συλλόγου προσκαλούν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και, βάζοντας ένα λιθαράκι, να συμμετέχει στην εκδήλωση μας. Προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο του κέντρου Diamond (6o χλμ Κομοτηνής-Ιάσμου )την ημέρα της εκδήλωσης. Είσοδος: 15 € και παιδιά 7 € Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2531033114

Επικοινωνία ΜΜΕ
Η ΕΡΤ3 στην περιφέρεια και το 2018
Η Κομοτηνή ήταν ο πρώτος σταθμός για το 2018 των ενημερωτικών εξορμήσεων της ΕΡΤ3 στην περιφέρεια. Χθες οι «Ειδήσεις των 19:00» με τον Παναγιώτη Κώστα, με ένα δυναμικό δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο, μεταδόθηκαν από την πόλη της Θράκης σε συνεργασία με την ΕΡΤ Κομοτηνής, συνδυάζοντας ειδήσεις από την επικαιρότητα με έρευνες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για την ειδησεογραφία του τόπου. Νωρίτερα, στις 18:00, ο «Κόσμος των Σπορ» με τον Δημήτρη Δραγώγια, παρουσίασε την αθλητική επικαιρότητα με τοπικά θέματα του αθλητισμού.

Αστυνομικό Δελτίο
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω διενέργειας εργασιών στη Δημοτική οδό Ιάσμου-Διαλαμπής για την εκτέλεση εργασιών ανοιχτής τομής του οδοστρώματος στα πλαίσια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, που αστυνομεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, διότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης της υφιστάμενης παρακείμενης οδού, από τον κόμβο Ιάσμου, τη νότια παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς τη Γαλήνη, το Μωσαϊκό και τέλος τη Διαλαμπή.

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια
Συνελήφθη προχθές (18-1-2018) το μεσημέρι, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε, είκοσι μία (21) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.144 γραμμαρίων, τις οποίες εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός
Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα Δυτικά. Οι άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά Δυτικοί Νοτιοδυτικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, παα, μετρο, ΚΚΕ, αμθ, σχολεια, ξανθη, δπθ, δραση, συμμετοχή, δημητρα, μνήμη, ρεξ, ψηφοφορία, ιουνίου, καπη, εταιρεία, βενιζελος, θεατρο, σαλατα, χλμ, ερτ3, συλληψεις, καιρος, συριζα, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, ημερομήνια, μνήμη, ορεκτικα, αυριανη, βουλγαρια, δπθ, εθνικη, ερτ3, θεμα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, σαλατες, τηλεφωνο, ωρα, αιτησεις, αμθ, αναπηρια, αξονας, αξονες, αποζημιωση, βραδυ, δευτερα, δυνατοτητα, δοθει, δυναμικο, ευη, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, ερευνες, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ζωη, εικοσι, θεωρητικο, εικονα, καπη, κελσιου, κινητο, κινηση, κυκλος, κρασι, λεσχη, λιθαρακι, μπορειτε, ξενοδοχειο, οχηματων, οχημα, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, πιτας, προβληματα, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σχεδια, τμημα, υπηκοος, χρηστος, χλμ, ψηφοφορία, αγνωστο, μποφορ, δικαιωμα, ερωτησεις, χωρα, ιουνίου, κυριακη, λευκο, ομαδες, πληροφοριες, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα