Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 18-11-2016

08:04 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Θράκη

Με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων πτήσεων εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος για το 2016, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, για 2η συνεχόμενη χρονιά αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2015 κατά 6,50%.

Οι αφίξεις από χώρες στόχους στις οποίες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας έκανε ιδιαίτερη προσέγγιση το προηγούμενο διάστημα, σημείωσαν την εντονότερη αύξηση. Συγκεκριμένα οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16,84% και τη Μ. Βρετανία κατά 37,32%. To ίδιο διάστημα στα 2 αεροδρόμια της ΑΜΘ

σημειώθηκε αύξηση και στις αφίξεις εσωτερικού άνω του 13%.

Παράλληλα, οι πληροφορίες ακόμη και από καταλύματα ορεινών περιοχών της Ροδόπης όπως η Σταυρούπολη Ξάνθης εμφανίζουν ικανοποιητική αύξηση Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα επίσημα ανακοινωμένα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, το 2015 στην ΠΑΜΘ οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν σε σχέση με το 2014 κατά 16,46% (εθνικός ΜΟ 4,38%), με τη Ροδόπη να εμφανίζει αύξηση 56,42%, τον Έβρο 39,77%, τη Ξάνθη 31,87%, την Καβάλα 13,14% και να ακολουθεί η Δράμα.

«Έγκριση ένταξης δύο νέων έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη δύο νέων έργων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 6,1 εκατομμυρίων ευρώ. Και έτσι λύνεται ένα πολύ σοβαρό θέμα στο τομέα της υγείας αναβαθμίζοντας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι στην πόλη της Κομοτηνής με την αποπεράτωση της Τσανακλείου, έργο το οποίο δεν θα ολοκληρωνόταν μετά από την πρόσφατη απένταξή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 που διαχειριζότανε η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ελληνικών εταιρειών Λιπασμάτων Καβάλας στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στην Κομοτηνή

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, οι Δ/ντές των εργοστασίων Λιπασμάτων Καβάλας PHOSPHORIC FERTILIZERS κ. Α. Γιαννίκος, CENTROFARO κ. Θ. Χατζησκάκης και της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Ν. Μπεχράκης, με την η Αναπληρώτρια Δ/ντρια κα. Θ. Κουλουρά.
Η βιομηχανία λιπασμάτων Καβάλας αποτελεί τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία στην Ελλάδα και είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, απασχολώντας 550 άτομα κυρίως από τη γύρω περιοχή της Καβάλας.
Κατά την επίσκεψή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την πορεία των επιχειρήσεων τους στην Περιφέρεια και τους στόχους τους και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την βιομηχανία λιπασμάτων και ότι η πρώτη επίσκεψή του σε επιχείρηση της Καβάλας θα είναι αυτή στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν μια εποικοδομητική συνεργασία.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή

Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Κυριακή στις 11.00 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή με μοναδικό θέμα την Εισηγητική έκθεση επί του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2017.

Πολιτική
Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη

Επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης , επικεφαλής κλιμακίου. Την Κυριακή θα βρίσκεται στον Ίασμο όπου θα μιλήσει για την Αγροτική Πολιτική του κόμματος.

Υγεία
Εκλογές για τους Φαρμακοποιούς

Ο »ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ» , η σημερινή Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κομοτηνής, συγκέντρωσε το 61,80% των προτιμήσεων στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου και η «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» 38,20%, τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

1η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η 1η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Αν. Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κομοτηνή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (Μαρασλή 1).
Στην Γενική Συνέλευση θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Κεσόγλου.
Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τα επείγοντα αναπηρικά θέματα καθώς και εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Ἀμβροσίας και στις έξι το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ἱερά Μονή Εἰσοδίων της Θεοτόκου Πανδρόσου.

Πολιτισμός
Θέατρο από τους Εβρίτες

«Η χαρά της Δουκινιώς» του Μίλτη Παρασκευαϊδη, το μοναδικό αυτό παραδοσιακό χοροθέατρο για τη Θράκη, παρουσιάζεται στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 από τον Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης.
Το έργο παρουσιάζεται στο κοινό της Κομοτηνής 76 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του (1940) και αποτελεί έναν φόρο τιμής στη Θράκη και στις παραδόσεις της.

Εκδήλωση για την Ρωμαϊκή Κομοτηνή

Η όγδοη εκδήλωση του Επιμορφωτικού κύκλου ομιλιών για τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή, που διοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 7.30 στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής . Ομιλητής θα είναι ο κος Χαρίλαος Μιχαλόπουλος, επίκουρος καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.. Το θέμα της εισήγησης θα είναι: «Θάμνοι που ματώνουν, πριγκίπισσες που ανθίζουν, αηδόνια που θρηνούν: η Θράκη στη λατινική λογοτεχνία της εποχής του Αυγούστου».

Λαϊκό παραμύθι

Εκδήλωση με θέμα: «Το λαϊκό παραμύθι: ένα μέσο αυτονομίας και ενηλικίωσης» με την Λίλη Λαμπρέλλη, συγγραφέα, αφηγήτρια παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου σεμινάριο για το λαϊκό παραμύθι στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στις επτά το απόγευμα και στις έντεκα το πρωϊ αντίστοιχα στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ.

Αστυνομικό δελτίο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει με ανακοίνωσή της τους επαγγελματίες για περιστατικά εξαπάτησης, μέσω της παραβίασης ροής επικοινωνίας μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι δράστες παρεμβαίνουν σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές και πείθουν τα θύματα να καταθέσουν χρήματα σε απατηλό λογαριασμό. η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν τέτοιου είδους περιστατικά, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Καιρός
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αμθ, ελστατ, ξανθη, καβαλα, δραμα, γίγνεσθαι, εεταα, εταιρεία, γιαννικος, ελλαδα, κινηση, μεα, εσαμεα, εκλογες, δηπεθε, κος, καιρος, κινηση στους δρομους, θεατρο, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αστυνομικο τμημα, εεταα, χωρες, το θεμα, αηδονια, γερμανια, ελστατ, θεμα, θρακη, προγραμμα, σημερινη, ωρα, αγροτικη, αεροδρομιο, αυξηση, αμθ, αναπηρια, αφιξεις, βρισκεται, γεωργιου, γινεται, γίγνεσθαι, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηπεθε, διοικηση, αιθουσα, ευρω, εκθεση, ενημερωση, εξι, επτα, επιτυχια, εσαμεα, εταιρεία, εφορεια, ιδια, ιδιο, ιστορικο, κινηση, κος, λογοτεχνια, μεα, μεγας αλεξανδρος, παρουσιαση, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, σπιτι, τμημα, χρηστος, χαρα, ιωαννης, μπεχρακης, μποφορ, ιδιαιτερα, κυριακη, μιχαλοπουλος, νοσοκομειο, πληροφοριες, θεματα, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα