Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 8-09-2016

08:31 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαίδευση
Επίσημος Αγιασμός σε 2ο Δημοτικό και Μουσικό Σχολείο
Ο επίσημος Αγιασμός για την Α-θμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη, θα τελεσθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ για την Β-θμια θα τελεσθεί στο Μουσικό Σχολείο στις 10 το πρωΐ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο της Θες/νικης των Εκπαιδευτικών
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καλούν τους συναδέλφους τους εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Συλλαλητήριο

της Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 10 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Δ.Ε.Θ.
Η μετάβαση μπορεί να γίνει μέσω των λεωφορείων που θα διαθέσει το Εργατικό κέντρο Κομοτηνής, μετά τη συνεργασία με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μέχρι σήμερα Πέμπτη 14:00 μ.μ., για να κλείσουμε όσα λεωφορεία χρειαστούν.
Εξ άλλου ο σύλλογος των Εκπαιδευτικών της Α-θμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει την τακτική Γενική του Συνέλευση, την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωΐ στο τρίτο Δημοτικό Σχολείο.

Επιχειρήσεις-Οικονομία
Η καταπολέμηση του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου στην ορεινή Ξάνθη
Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ευάγγελο Γκίκα καθώς και τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Ξάνθης, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης και ο Δήμαρχος Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μύκης με επιχειρήσεις της ορεινής περιοχής για το θέμα του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου,
Οι δύο άντρες μετέφεραν την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Μύκης, εξαιτίας της τεράστιας έκτασης που έχει λάβει στη συγκεκριμένη περιοχή το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο με αποτέλεσμα να συνθλίβονται οι επιχειρήσεις τους, χάνοντας έτσι τα 2/3 του νόμιμου τζίρου της περιοχής.

Πρωτογενής Τομέας
Απομάκρυνση υπαλλήλου που κατηγορείται για δωροληψία
Την άμεση αναστολή άσκησης των καθηκόντων του με ταυτόχρονη παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επέβαλλε με απόφασή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στον υπάλληλο του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κομοτηνής, στον οποίο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης άσκησε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Περιβάλλον
Ημερίδα το Σεπτέμβριο για την Σήμανση Ποιότητας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας
Την πραγματοποίηση σειράς ημερίδων με πρώτη μέσα στο Σεπτέμβριο στο Δήμο Νέστου, για το σήμα ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών του φορέα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρόεδρος Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας , Μάνος Κουτράκης.
Η επιλογή του συγκεκριμένου Δήμου έγινε καθώς είναι αυτός με τον μεγαλύτερο όγκος παραγωγών ακτινιδίου που κάνουν εξαγωγές.
Επίσης αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων δράσεων όπως της επιδότησης παραγωγών ν στην άρδευση ακριβείας, διατυπώνοντας την ευχή να λυθεί μόνιμα το θέμα της λειτουργίας του φορέα και της χρηματοδότησής του, έως τέλος του χρόνου.

Κόμματα
42 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην παλιά Νομική
Το 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο χώρο της παλιάς Νομικής.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το σύνθημα του φεστιβάλ φέτος είναι Αγώνας-Γνώση-Τόλμη-Αντοχή και περιλαμβάνει εκδηλώσεις για πολιτισμού και πολιτικού προβληματισμού, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.
Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιώκας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συναυλία θα δώσουν οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, ΄Νίκος Ζιώγαλας και Μανώλης Φάμελλος.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου.

Yγεία
Επιστολή Βουζουκίδη
Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολλάκη, η οποία κοινοποιείται στον Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο με την οποία δεν αποδέχεται τον ορισμό του ,ως μέλος του Δ.Σ. του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής απέστειλε ο Κωνσταντίνος Βουζουκίδης. «Για τον εν λόγω ορισμό δεν ερωτήθηκα και εκφράζω την απορία μου, πώς ορίσθηκα χωρίς να ερωτηθώ και χωρίς τη συναίνεσή μου» αναφέρει ο κος Βουζουκίδης.

ΑΜΕΑ
Ξεκινάει σήμερα στην πόλη του Ρίο η γιορτή του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία. Η Διοίκηση και τα μέλη του ΗΡΟΔΙΚΟΥ ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής να πετύχουν τους στόχους τους και να επιστρέψουν νικητές. Ιδιαίτερα στους αθλητές του Συλλόγου μας που η σκέψη μας βρίσκεται μαζί τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους.
Το πρόγραμμα συμμετοχής των αθλητών του Συλλόγου είναι ως εξής
8 Σεπτεμβρίου – 1η ημέρα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
16:41 100μ. ελεύθερο S3 (σειρές): Σεμιχά Ριζάογλου,
ΣΤΙΒΟΣ
16:05 Σφαίρα F32: Νικόλαος Γονιός,

Κινήματα
Αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης
Σε αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (17 Σεπτεμβρίου) καλεί στις 12.00 στην κεντρική πλατεία η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης.

Σύλλογοι
Δύο χιλιάδες εξακόσιοι έλεγχοι μέσα σε ένα χρόνο από τον κυνηγετικό σύλλογο Κομοτηνής
Τον αριθμό των 7.500 έλεγχοι από τον Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια σε κυνηγούς και μη σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου κ. Παναγιώτη Καραφύλλη. Βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις, ενώ μόνο πέρσι έγιναν 2600 έλεγχοι. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα από τις ελάχιστες που δεν έχει τιμωρηθεί ούτε μια φορά από την Ε.Ε σε ότι αφορά δραστηριότητες που αφορούν στο κυνήγι» δήλωσε ο κος Καραφύλλης σημειώνοντας πως «Οι κυνηγοί της Ροδόπης προσφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βοηθούν στην φύλαξη των δασών κι έχουν λάβει τα εύσημα από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής». Στην περιοχή της Μαρώνειας έχουν τοποθετήσει ακόμη και ποτίστρες για τα άγρια ζώα και πουλιά.

Πολιτισμός
Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα»
Η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. σε συνεργασία με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, θα παρουσιάσει παράσταση Καραγκιόζη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τίτλο «Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα».
Προσκαλούνται μικροί και μεγάλοι να παρακολουθήσουν την παράσταση σήμερα διασκεδάσουν μαζί μας, την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00μμ, στην Πλατεία Εξηντάρη (Ζυμβρακάκη).
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Θρακιώτης Καραγκιοζοπαίχτης και Σκηνοθέτης, Γιάννης Βουλτσίδης, έκανε το διαχωρισμό του θεάτρου Σκιών, ως είδος λαϊκού θεάτρου που παίζεται με παράδοση στις χώρες της Μεσογείου, με το παιδικό θέατρα, που δυστυχώς έχουν συνδυασθεί οι παραστάσεις Καραγκιόζη

Εθελοντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής
Το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε δύο δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Την α. Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα βρίσκεται δίπλα στο συντριβάνι.
Οι Σύλλογοι της πόλης που ασχολούνται με θέματα υγείας θα ενημερώνουν τους πολίτες για το αντικείμενό τους.

Αθλητική Ενημέρωση
Ρεκόρ με κοψίματα
Μετά από την επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου οργανισμού Guinness world Record, το ρεκόρ με ονομασία «Τα περισσότερα κοψίματα ειδικών στόχων με σπαθί σε ένα λεπτό» ανήκει στον Κομοτηναίο γυμναστή Βεσεξίδη Αγησίλαο και είναι 73 κοψίματα! Ο Βεσεξίδης Αγησίλαος έκανε 80 κοψίματα από τα οποία τα 7 δεν έγιναν με την τέλεια τεχνική κοπής, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν από τον παγκόσμιο οργανισμό και το ρεκόρ να κατοχυρωθεί στα 73 κοψίματα με τον προηγούμενο κάτοχο να το είχε φτάσει στα 68.

Keywords
Τυχαία Θέματα