Η ΠΑΜ-Θ σε πρόγραμμα μείωσης ρύπανσης

18:16 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε Πρόγραμμα μείωσης της ρύπανσης νερού από Γεωργική δραστηριότητα, πρόκειται να ενταχθούν 30 νέες περιοχές, μεταξύ αυτών και περιοχές της ΑΜ-Θ, όπως Δυτικά και Ανατολικά της λίμνης Βιστωνίδας, Στρυμώνα, νότιο και βόρειο τμήμα Έβρου)

Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πριν το τέλος Νοέμβρη.
Οι Αγρότες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις ένταξης τους και κριτήριο για τη συμμετοχή τους είναι οι εκτάσεις που θα δηλώσουν να είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ του 2017ως ποτιστικές.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ ο Γεωπόνος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων, Χαράλαμπος Διαμαντής, λέγοντας πως το πρόγραμμα έχει διευρυνθεί και στοχεύει πέρα από την απορρύπανση των λιπασμάτων και τα φυτοφάρμακα.
Το κονδύλι για όλη την Ελλάδα είναι στα 200 εκ ευρώ και προκειμένου να ενταχθούν οι περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης, θα ισχύσει σύστημα μοριοδότησης αυτών των περιοχών.
Οι Αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως για 5 χρόνια δεσμεύονται να αντικαταστήσουν τις καλλιέργειές τους με αγρανάπαυση, ή ξηρικές καλλιέργειες(ηλίανθο κ.α), με στόχο τις λιγότερες εισροές.
Η επιδότηση είναι 60 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι, 43 ευρώ/ στρέμμα για το καλαμπόκι.
Πρόκειται για μια αποκατάσταση της αδικίας που υφίστατο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς εδώ και 20 χρόνια το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε κυρίως το Θεσσαλικό πεδίο και το Κωπαϊδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα