Κομοτηνή: Ένας μικρός Πικάσο από τις Σάπες Ροδόπης

09:00 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν τα μικρά χεράκια του πιάνουν τα πινέλα και τα χρώματα ξεχνά κάθε τι άλλο. Ο λόγος για τον Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου, τον μικρό μαθητή του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών που έχει βαλθεί να εντυπωσιάσει τους πάντες με τα έργα του.

Για 2η φορά το ίδρυμα «PICASSO ARTCONTEST», απένειμε στον μικρό Ραφαήλ το βραβείο « Sparkling GoldArtist», στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού «Sparkling Imagination2017», το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι με τον ταλαντούχο ζωγράφο να ξεχωρίζει ανάμεσα σε χίλιες άλλες συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε παιδιά από 6 έως 19 ετών και ήταν χωρισμένος σε

τρεις ηλικιακές ομάδες, (6-10, 11-14 και 15-19) ενώ υπήρχαν τρεις κατηγορίες βραβείων ανάλογα με την βαθμολογία που έλαβε κάθε έργο από την κριτική επιτροπή. Ο 7χρονος Ραφαήλ διαγωνίστηκε στην κατηγορία 6-10 ετών και κατάφερε να βρίσκεται στην τρίτη θέση και με βαθμολογία 6,3 να αποσπάσει ένα εκ των Χρυσών Βραβείων. Εκτός από την Ελλάδα συμμετοχές υπήρχαν και από χώρες όπως : Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδονησία, Ουκρανία Βουλγαρία, Μαλαισία, Σρι Λάνκα, Καναδά, Ρουμανία, Κίνα, Αραβικά Εμιράτα, Γεωργία κ.α.

Η διεθνής «καριέρα» του μικρού Ραφαήλ φαίνεται πως έχει για τα καλά ξεκινήσει με τους συμμαθητές και τους δασκάλους του να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι όχι μόνο από το ταλέντο του, αλλά και από τις πολύ καλές επιδόσεις του στα μαθήματα και την άριστη συμπεριφορά του εντός κι εκτός σχολείου. Ο μικρός μαθητής με το πλούσιο ταλέντο είχε βραβευθεί και πρόπερσι σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ελληνική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς η θεματολογία του ήταν εμπνευσμένη από το θέατρο σκιών και τις αγαπημένες του φιγούρες, ιδιαίτερα αυτή του Καραγκιόζη. Στο φετινό διαγωνισμό επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα, το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα που αγωνίζεται πετά ένα μεγάλο περιστέρι το οποίο αγκαλιάζει την Ευρώπη και τον κόσμο όλο…
Φώτο: Το έργο του Ραφαήλ Κείμενο: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα