Κομοτηνή: Ένας αρτοποιός από τον φούρνο στη σκηνή του Θεάτρου

09:31 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωταγωνίστησε στην παράσταση: «Ο θρίαμβος της χαράς» που ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Μέλος του Τμήματος ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής τα τελευταία έξι χρόνια έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε τουλάχιστον 10 παραστάσεις, όλες υπό τις οδηγίες της εξαιρετικής Άννας Μαχαιροπούλου. Ο Λόγος για τον Άρη Κιλλιγκαρίδη, τον Πόντιο μετανάστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αρτοποιό στο επάγγελμα, λάτρη του

θεάτρου κι εξαιρετικό ερασιτέχνη ηθοποιό.

«Δικαιωθήκαμε με πολύ και σκληρή δουλειά κι αυτό φάνηκε στα πρόσωπα του κόσμου. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ανταμοιβή» δηλώνει ο Άρης Κιλλιγκαρίδης στο τελείωμα μιας ακόμη παράστασης Commedia del’ arte. Ικανοποιημένος που η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, η κα Σοφία Μενεσελίδου δίνει, όπως λέει, ευκαιρίες στο Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας. Μιλά με αγάπη για το θέατρο, το τμήμα του και τους συνοδοιπόρους του επί σκηνής. «Είναι, όμως, και η καθημερινότητα παρούσα» παρατηρούμε κι εκείνος σκουπίζει τον ιδρώτα του αρτοποιού. Εκεί, στο φούρνο του, τον συναντήσαμε «Ήταν όνειρο ζωής η ενασχόληση με το θέατρο, αλλά οι υποχρεώσεις τότε δεν μου επέτρεψαν να σπουδάσω, να βγάλω μια σχολή, να ασχοληθώ επαγγελματικά.» δηλώνει και όταν τον ρωτάμε πώς συνδυάζει πρόβες, παραστάσεις και δουλειά στο Φούρνο απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «με αγάπη. Όταν κάτι το αγαπάς, δεν κοιτάς την κούραση. Αγαπώ το θέατρο. Η κούραση της δουλειάς αφήνεται πίσω. Πηγαίνω στο θέατρο και ξεχνώ όλα τα άλλα». Από το πρωί στις τέσσερις πιάνει δουλειά και τελειώνει στις τέσσερις το απόγευμα. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα επιστρέφει πάλι στο φούρνο κι ύστερα στην πρόβα κι από την πρόβα πάλι στο φούρνο.

Οι «γλυκές» αναμνήσεις που του αφήνει το θέατρο του κρατούν συντροφιά τις ώρες της δουλειάς. Το χειροκρότημα του κόσμου ηχεί στα αυτιά του και τα χαμόγελα του κοινού είναι αδιάψευστη απόδειξη ότι οι προσπάθειες του βρίσκουν τους τελικούς αποδέκτες. «Κάθε αρχή και δύσκολη. Με υπομονή και σκληρή δουλειά όλα μπορούν να γίνουν. » δηλώνει σκεπτόμενος την μετανάστευση και το δικό του νέο ξεκίνημα από την αρχή «η εποχή είναι δύσκολη, οι Έλληνες περνούν πολλά. Είναι σημαντικό να είμαστε αισιόδοξοι, να μην τα παρατάμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, να τα καταφέρει η χώρα μας και να είμαστε ξανά περήφανοι που είμαστε Έλληνες.»
Φώτο: Ο Άρης Κιλλιγκαρίδης στο φούρνο του Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα