Κομοτηνή: «Έφυγε» ο Κίμων Καλδιριμτζής

08:58 19/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι στον Κίμωνα Καλδιριμτζή στις 15:00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην γειτονιά όπου έζησε και δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια.

Άνθρωπος μετρίως λέγειν, αλλά πολλαπλασίως πράττειν ο Κίμων Καλδιριμτζής άφησε χθες την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, επί σειρά ετών Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής στον Νοσοκομείο Κομοτηνής και τον μονάκριβο γιο του Δημήτρη, επίσης πολιτικό μηχανικό, σκορπώντας θλίψη

σε όλους όσοι τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Πολιτικός Μηχανικός εκείνος και ο αδερφός του Ιωάννης Καλδιριμτζής άφησαν το δημιουργικό τους χνάρι στην Κομοτηνή με το έργο της κεντρικής πλατείας να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά άλλα. Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, πρωτοπόρος στην ιστορία της τοπικής τηλεόρασης, καθώς υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Κosmos TV», ένα τηλεοπτικό κανάλι που καινοτόμησε σε πολλά στο χώρο της ενημέρωσης, υπήρξε ταυτισμένος με τη δημιουργία και την εντιμότητα, με την πρόοδο και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Ο Κίμων Καλδιριμτζής χρημάτισε αντιδήμαρχος επί της δημαρχίας του αειμνήστου Δημάρχου Ανδρέα Στογιαννίδη από το 1987 έως το 1990. Δύο φορές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με τη δημοτική παράταξη «Δημιουργούμε Μαζί», μια υποψήφιος Νομάρχης Ροδόπης το 1994 με τον συνδυασμό «Μέλλον της Θράκης» και σημαίνον στέλεχος στην ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Ροδόπης. Εποικοδομητική και πάντα με πνεύμα συναίνεσης ήταν η στάση του στα έδρανα της αντιπολίτευσης όπου βρέθηκε και υπηρέτησε την Τ.Α. .

Τον τελευταίο καιρό ζούσε αποστασιοποιημένος από την ενεργό πολιτική σκηνή παρακολουθώντας πάντα με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς η αγάπη του για την Κομοτηνή και τη Ροδόπη παρέμενε μεγάλη εντυπωσιάζοντας τους συνομιλητές του για την πολύ καλή ενημέρωση που είχε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονταν με τη Θράκη και την πορεία της χώρας.

Keywords
Αναζητήσεις
θανατος στο 21 λοχος μηχανικου κομοτηνη
Τυχαία Θέματα