Κομοτηνή: Δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο

17:08 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή έξοδος για δύο νέους μουσουλμάνους από τη Ροδόπη. Αντί για το γλέντι του γάμου φίλων στο χωριό της Μελέτης (ένα από τα πολλά που πραγματοποιούνται στην περιοχή λόγω και της επιστροφής,για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, των μεταναστών από τη Γερμανία), όπου ήταν καλεσμένοι, εντοπίστηκαν νεκροί σε μικρό αρδευτικό κανάλι, λίγο έξω από το χωριό. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 19χρονος Τ. Σ. προσέκρουσε σε φθαρμένο σημείο του οδοστρώματος (σε κακή κατάσταση η επιφάνεια του οδοστρώματος και ομοίως κάκιστη η σήμανση,παντελής έλλειψη φωτισμού

του δρόμου, με ανεπαρκή φωτισμό λέγεται πώς κινούνταν και η μοτοσικλέτα),εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παρακείμενο μικρό αγροτικό κανάλι με αποτέλεσμα να χάσει τόσο ο ίδιος τη ζωή του, όσο και 15χρονος Α.Τ. συνεπιβάτης του.

Κάτοικοι της Μελέτης σπεύδουν από το πρωί στο αρδευτικό κανάλι όπου συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο.


Λίγο έξω από τον οικισμό της Μελέτης
Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις εννέα χθες το βράδυ, ένα χιλιόμετρο μετά τον κόμβο της Αιγείρου, λίγο έξω από τον οικισμό της Μελέτης. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, καθώς το άνοιγμα του αρδευτικού καναλιού, κάτω από ένα μικρό τσιμεντένιο γεφύρι, δεν είναι ορατό, λόγω των χόρτων, από τους διερχόμενους οδηγούς, ιδίως την νύχτα. Ούτε στο οδόστρωμα υπήρχαν σημάδια που να μαρτυρούν τι είχε προηγηθεί. Έτσι, οι δύο νέοι παρέμειναν εκεί (άγνωστο σε τι κατάσταση, αν δηλαδή ζούσαν ακόμη ή ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος ) όλη τη νύχτα.


Η ανησυχία των γονιών τους και η τραγική κατάληξη
Το πρωί οι γονείς τους (εργάτες γης) ανησύχησαν επειδή δεν είχαν γυρίσει σπίτι, όπως κάθε φορά έπρατταν, και ειδοποίησαν τις πλησιέστερες Αστυνομικές Αρχές γνωστοποιώντας την εξαφάνισή τους στο Α.Τ. Ιάσμου. Αμέσως ξεκίνησε η αναζήτηση τους. Γρήγορα εντοπίστηκαν στο αρδευτικό κανάλι κι ανασύρθηκαν νεκροί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι φθορές του οδοστρώματος στο σημείο όπου εξετράπη της πορείας της η δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι σοροί των δύο άτυχων νέοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Εκεί έσπευσαν απαρηγόρητοι οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο αγοριών και τα αδέρφια τους (ο 15χρονος Α.Τ. ήταν ένα από τρίδυμα παιδιά της οικογένειας).

Ο 19χρονος είχε αποφοιτήσει πριν δύο χρόνια από το Γυμνάσιο της Νέας Καλλίστης και ο 15χρονος ήταν μαθητής της Α’ Τάξης φέτος. Η γειτονιά τους, στον οικισμό της Σάλπης, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, έχει βυθιστεί στο πένθος.Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν τα δύο αγόρια μ΄αυτόν τον τρόπο, σε μια «κακιά στιγμή», όπως λένε. «Μια» από τις πολλές που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στους Ελληνικούς δρόμους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης για το θανατηφόρο τροχαίο έχει ως εξής:

Σήμερα (27-7-2017) το πρωί, στο ύψος του 1ου χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αιγείρου – Μελέτης Ροδόπης, σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι, ανευρέθηκαν θανάσιμα τραυματισμένοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 15 ετών, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που επέβαιναν, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί εντός του καναλιού.

Οι δύο ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Φώτο:Στιγμιότυπα από το σημείο όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο Κείμενο – Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα