Κομοτηνή: Δημοσιογράφοι junior

08:46 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Νηπιαγωγείο του θρυλορίου δύο εξαιρετικές δασκάλες η Χρύσα Μαυρίδου και η Μαρία Μητούδη βοήθησαν τη φετινή σχολική χρονιά τους μαθητές τους να προσεγγίσουν τον χώρο της ενημέρωσης, να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ και τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Ξεκινώντας από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα «άγγιξαν» διαφορετικές εποχές με την ίδια όμως «δίψα», την «δίψα» της γνώσης.

Δεκαπέντε μαθητές, νήπια και προ νήπια επισκέφτηκαν ραδιόφωνα της περιοχής και εφημερίδες του τόπου κάνοντας για μια μέρα τη δουλειά του

δημοσιογράφου, του συντάκτη ή του παραγωγού εκπομπών. «Ανυπομονούσαν να δουν πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο, πώς τυπώνεται η εφημερίδα» δηλώνει η Χρύσα Μαυρίδου σημειώνοντας πως ξέρουν πολύ καλά πότε να κάνουν ησυχία, πότε να μιλούν, με ποιο τρόπο να χρησιμοποιούν τα μικρόφωνα και τα ακουστικά.

Συζήτησαν με τους γονείς τους. Παρακολούθησαν τις συνήθειες των παππούδων και των γιαγιάδων τους. Προσπάθησαν να δουν τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και να ακούσουν ραδιοφωνικές εκπομπές και τις ώρες που ήταν στο Νηπιαγωγείο τους έλυσαν απορίες, έκαναν παρατηρήσεις και ζήτησαν από τις δασκάλες τους να τους λύσουν τα πολλά «γιατί» που «κουβαλούν» στον παιδικό τους κόσμο. «Πού βρίσκει ο δημοσιογράφος τις ειδήσεις;» «Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει;» «Πώς ξέρουμε ότι τα νέα που μας λένε είναι νέα;» Δεκάδες ερωτήματα από τους junior δημοσιογράφους του Νηπιαγωγείου του Θρυλορίου που ήρθαν για να μείνουν στο χώρο των ΜΜΕ.

Φώτο:Χρύσα Μαυρίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα