Κομοτηνή: Χιόνι στη Ροδόπη με ανοικτά σχολεία

08:46 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κομοτηνή και στη Ροδόπη. Μπορεί, ιδιαίτερα προβλήματα να μην έχουν προκύψει μέχρι τώρα, ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεχτικοί. Να έχουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα. Όπως και να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

Τα σχολεία

ανοίγουν με μια εβδομάδα καθυστέρηση

Χιόνι στα ορεινά της Ροδόπης με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, τόσο τα δημοτικά όσο και το Γυμνάσιο της Οργάνης, για δεύτερη εβδομάδα. Τα σχολεία στην Κομοτηνή και στους υπόλοιπους οικισμούς της Ροδόπης θα λειτουργήσουν κανονικά. Όσον αφορά στα πεδινά στα λευκά ντύνεται ξανά η Μαρώνεια με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ να μην εκτελούνται προς και από τον οικισμό.

Τι ζητούν οι αγρότες

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην φυτική παραγωγή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο που προκαλούν ο χιονιάς κι ο παγετός, ενώ η κακοκαιρία των ημερών έχει πλήξει βαριά και την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία.
Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις όλων των ζημιών από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ διεκδικούν οι αγρότες της περιοχής. Αλλά και ν’ αποζημιωθούν στο 100% όλες οι ζημιές και στη φυτική παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο.
Φώτο:Χιονισμένο τοπίο Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα