Κομοτηνή: 4ο Φεστιβάλ μπύρας και μουσικής

07:07 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ μπύρας και μουσικής, μουσικής και μπύρας αριθμεί ήδη τα τέσσερα. Με την αρχή του 4ου να γίνεται στις 15 Σεπτεμβρίου ο Μάκης Πατρωνίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γραμμόφωνο» τρέχει για τις τελευταίες λεπτομέρειες, καθώς οι εκπλήξεις τις τελευταίας στιγμής δεν λείπουν. Ωστόσο, κι εκείνος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, η κυρία Νατάσα Λιβεριάδου με τους συνεργάτες της για ένα πράγμα είναι απολύτως σίγουροι, η μουσική και η μπύρα θα «ρέουν» άφθονα. Φέτος στο Φεστιβάλ

θα συμμετάσχουν οι: Χρήστος Δάντης & Ραλλία Χρηστίδου, 3GENS και Κώστας Μπίγαλης και MICE The Swing Band – Youth Notes – Sentinel. Πρόκειται για μια διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής και του συλλόγου «Γραμμόφωνο» που δίνει την ευκαιρία και σε τοπικά σχήματα να εμφανιστούν στο κοινό, όπως θα συμβεί την 3η ημέρα της φετινής διοργάνωσης.

Μουσικό καλωσόρισμα των φοιτητών
«Ένας από τους λόγους που μεταφέραμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σεπτέμβριο είναι για να έχουμε τους φοιτητές κοντά μας. Για να τους υποδεχτούμε με τον δικό μας τρόπο.» δηλώνει ο κύριος Μάκης Πατρωνίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχει και συγκρότημα της Κοινότητας Νέων.

Το «Γραμμόφωνο» πηγή μουσικών σχημάτων
Μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία μουσικών σχημάτων. Στο χώρο τους, επί της οδού Βενιζέλου, κατάφεραν να έλξουν κοντά τους νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους, Κομοτηναίους που ασχολούνται με τη μουσική. Η κρίση, η έλλειψη χώρων, τα λιγοστά μουσικά στέκια οδήγησαν τους υπεύθυνους του Συλλόγου να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό χώρο που θα δίνει την ευκαιρία σε μουσικούς να παίζουν στο δικό τους χώρο και το φεστιβάλ την ευκαιρία να εμφανίζονται ζωντανά στο κοινό με τις καλύτερες ηχητικές και σκηνικές συνθήκες. Έτσι, άνθρωποι που αγαπάνε τη μουσική βρίσκονται στην «αγκαλιά» του «Γραμμόφωνου».

Επτά μουσικά σχήματα ξεπήδησαν από το «Γραμμόφωνο»
Ειδικότερα, χάρη στην παρουσία και τη δουλειά του «Γραμμόφωνου» τα τελευταία έξι χρόνια έχουν σχηματιστεί και λειτουργούν επτά μουσικά σχήματα έχοντας εξασφαλισμένη τη στέγη. «Για παράδειγμα ο Νίκος Κούρκουλος που παίζει ντραμς τώρα στους Sentinel, όταν ήρθε στο «Γραμμόφωνο» ήταν 14 ετών. Στα 18 του σήμερα είναι ήδη ένας φτασμένος ντράμερ.» δηλώνει ο κος Πατρωνίδης αναφέροντας επίσης και το παράδειγμα του μουσικού σχήματος MICE The Swing Band.

«Όλες οι πόλεις έχουν ταλέντα, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αυτό που αγαπάνε» απαντά ο κύριος Πατρωνίδης στο ερώτημα αν έχει ταλέντα η Κομοτηνή και καλεί όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική κάνοντας ένα σχήμα ή μπαίνοντας σε κάποιο από τα σχήματα που υπάρχουν να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο μέσω της σελίδας του «Γραμμόφωνου» στο Facebook.
Φώτο: Μάκης Πατρωνίδης Κείμενο Φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα