Κομοτηνή: Το Επιμελητήριο σπίτι για τους επαγγελματίες

12:51 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο συνδυασμός μας έχει κλείσει κατά 95%» δηλώνει ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Πρωτοβουλία, «Μαζί από το χθες στο αύριο» κ. Γιάννης Κιλτσίκης προσθέτοντας πως το Σάββατο θα κατατεθεί και επίσημα στο Επιμελητήριο και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση όλων των υποψηφίων. Μέχρι τώρα, όπως λέει, έχει κινηθεί με κάποια μυστικοπάθεια, καθώς δεν ήθελε οι υποψήφιοι του Συνδυασμού του να δεχθούν πιέσεις από τρίτους. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Κινούμαστε για το καλό του Επιμελητηρίου, για το καλό του τόπου, δεν είμαστε εχθροί» δηλώνει ο κ. Κιλτσίκης

στέλνοντας ουσιαστικά και το μήνυμα της επόμενης μέρας της εκλογικής αναμέτρησης, που είναι μήνυμα ενότητας.

Για μια ακόμη φορά ο έμπειρος επαγγελματίας στέκεται στην σχέση του επιχειρείν με το κράτος. «Είμαστε τουλάχιστον οκτώ χρόνια τώρα, μπορεί και περισσότερο, εξιλαστήριο θύμα του κράτους εμείς οι επαγγελματίες. Υποτίθεται ότι είμαστε η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, αλλά όλοι ξεσπούν πάνω μας. Μας βλέπει το κράτος ως εγκληματίες και ως φοροφυγάδες. Κάτι πρέπει να γίνει γι αυτό, πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε πια μονίμως να βάζουμε το χέρι στην τσέπη.»

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το Επιμελητήριο σπίτι του επαγγελματία.»

Σύμφωνα με τον κ. Κιλτσίκη ο Συνδυασμός του έχει ως στόχο την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που προσφέρει ο Επιμελητηριακός θεσμός, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στο μέγιστο βαθμό στο παρελθόν. Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες. «Έχουμε τελείως αποξενωθεί οι επαγγελματίες μεταξύ μας. Έχουμε κλειστεί ο καθένας στην επιχείρηση του και στην προσπάθειά του να συνεχίσει να υπάρχει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το Επιμελητήριο σπίτι μας, ώστε ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας να παίρνει βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.» δηλώνει χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνει ο κύριος Κιλτσίκης, ήδη έχει συγκροτήσει μια ομάδα με καταρτισμένα στελέχη τα οποία θα εργάζονται με στόχο την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.


Νέοι άνθρωποι στο πλευρό του

Ποιά, όμως, είναι η στάση των συναδέλφων του στο μέχρι τώρα προεκλογικό του αγώνα, σε μια εποχή που οι επιμελητηριακοί οργανισμοί έχουν απαξιωθεί στα μάτια τους ρωτήσαμε τον κ. Κιλτσίκη για να απαντήσει πως με επιχειρήματα προσπαθεί να τους πείσει να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. «Δόξα το Θεό, ακούν και θα πάρουν μέρος πολλοί νέοι. Κατά 80% ο Συνδυασμός μας θα αποτελείται από νέους οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά. Έχουμε όρεξη για να δημιουργήσουμε για το καλό του τόπου μας, συνεργαζόμενοι με όλους. Είμαστε ένας ανεξάρτητος, ακομμάτιστος Συνδυασμός με τις πόρτες του ανοιχτές για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν.»


«Το Επιμελητήριο για να το υπηρετήσεις σωστά θα πρέπει να το αγαπάς.»

Κληθείς να αναφερθεί στον έτερο διεκδικητή του επιμελητηριακού θώκου, τον κ. Αντώνη Γραβάνη σημειώνει με νόημα «δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, είναι φίλος, προσπαθούμε για το καλό. Το Επιμελητήριο για να το υπηρετήσεις σωστά θα πρέπει να το αγαπάς.» Παράλληλα, δίνει και την δική του υπόσχεση στους επαγγελματίες συναδέλφους του «Αγαπάω τον Επιμελητηριακό Θεσμό και θα προσπαθήσω σκληρά, ώστε το Επιμελητήριο να γίνει ένας σοβαρός θεσμός, ένα mini Υπουργείο στο Νομό Ροδόπης, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην γείτονα Τουρκία. »
Φώτο:Γιάννης Κιλτσίκης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα