Κομοτηνή : ΕΡΤ Κομοτηνής Δελτίο ειδήσεων 9-11-2016

10:44 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 9-11-2016
Αυτοδιοίκηση

Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων στην ΑΜΘ για την Τετάρτη
Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με το Δελτίο Έκτακτων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, την Τετάρτη αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα οποία σταδιακά θα επεκεταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από το Λιμεναρχείο

του Λάγους εξάλλου κοινοποιήθηκε Δελτίο θυελλωδών ανέμων καθώς οι νοτιοδυτικοί άνμενοι που πνέουν τις τελευταίες μέρες, θα έχουν ένταση που θα φτάσει τα 8 μποφώρ στο Θρακικό Πέλαγος.
Πάρα τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά, η Θράκη, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Επίσης η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πρωτογενής Τομέας
Λείπει από την Ελλάδα η στρατηγική, το σχέδιο και η οργάνωση στον Πρωτογενή τομέα
Λείπει από την Ελλάδα η στρατηγική, το σχέδιο και η οργάνωση στον Πρωτογενή Τομέα. Ας αναληφθεί μια πρωτοβουλία από του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στείλει Γεωπόνους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους θα εκπονήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό και τους άξονες για το που θα πρέπει να στραφεί Η Ελληνική Γεωργία και τι θα πρέπει να παράγουμε.
Την κοινή αυτή διαπίστωση η οποία πλήττει όμως καίρια την όποια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης πάει να γίνει, έκαναν από κοινού ο Αγρότης-Επιχειρηματίας, Πασχάλης Αθανασίου και ο Γεωπόνος, Σοφοκλής Παπουής, στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
«Αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει σεβαστός από όλες τις κυβερνήσεις που θα προκύπτουν, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια και συμμόρφωση προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις και από πλευράς Αγροτών αλλά και Πολιτικών», σημείωσαν οι δύο άνδρες.

Κόμματα

Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση για την ορεινή Θράκη
Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβασης ως μέτρο άμεσα υλοποιήσιμο προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου των Τηλεπικοινωνιών στο Νίκο Παππά.
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι η πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Θράκης είναι μια από τις τέσσερις πρωτοβουλίες που έχουν προετοιμαστεί ήδη στον τομέα αυτό, όπως η δωρεάν σύνδεση ίντερνετ για απομακρυσμένα νησιά και για πρωτοετείς φοιτητές αλλά και για άτομα με ειδικές ανάγκες ή από ευάλωτες κοινωνικές και κοινωνικές ομάδες.
Το πλαίσιο αυτό είχε περιγράψει ο ίδιος σε απάντησή του σε ερώτηση των βουλευτών Ξάνθης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την ανυπαρξία της Digea στις δύσβατες περιοχές της ορεινής περιοχής . Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα Ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά κανάλια, αν και όχι στα τοπικά, για την ώρα.
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να επιλυθεί με την εφαρμογή του νέου χάρτη κέντρων εκπομπής που θα υποχρεωθεί – όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση – να εφαρμόσει ο πάροχος επίγειου ψηφιακού σήματος και θα συμπεριλάβει όλη την ορεινή Θράκη.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης &Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ με θέμα τη δημιουργία και στελέχωση φορέων-δομών κοινωνικής στήριξης και υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Π.Ε. Ροδόπης . Ερωτώνται οι αρμόδιοι αν σκοπεύουν να ενισχύσουν τις δομές κοινωνικής στήριξης και υπηρεσιών ψυχικής υγείας που διαθέτει η Π.Ε. Ροδόπης;

Συνέντευξη Ε. Στυλιανίδη: «Αγώνας πάνω από κόμματα από όλους για τη Ροδόπη»
“Μην προσπερνάτε αδιάφορα την απουσία ισχυρής εκπροσώπησης. Αν ο καθένας μας αυτές τις δύσκολες ώρες κοιτάξει μόνο τον εαυτό του και από πικρία ή αγανάκτηση αδιαφορήσει για τα Κοινά θα είναι άξιος της μοίρας του γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν, για τον ίδιο αλλά και για την πατρίδα” ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου ο πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Παράλληλα σημείωσε «είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω πιο επίμονα, πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την πατρίδα μου, τη Ροδόπη». Όπως τόνισε ο κος Στυλιανίδης «Αυτή τη φορά όμως δεν αρκεί μόνο ένας, ούτε καν μόνο λίγοι. Αυτή τη φορά πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, Πάνω από κόμματα και προσωπικές διαφορές, για να αποκαταστήσουμε το κενό».

Ανακοίνωση της Εθνικής Ενότητας Ροδόπης
«Η Εθνική Ενότητα Ροδόπης καταδικάζει με ανακοίνωσή της τις σκηνές που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Κομοτηνής. «Το να υπάρχουν άτομα με κράνη, κουκούλες, καδρόνια και ξύλα από το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, ενώ κυκλοφορούσαν οικογένειες με τα παιδιά τους, υπό το φόβο επεισοδίων, δεν είναι και ότι καλύτερο για την ασφάλεια όλων μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ελλήνων Συνέλευσις»
Εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτικός Φορέας σήμερα στις επτά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ορφέας. Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι ο Αρτέμης Σώρρας, Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα και ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Γεν. Γραμματέας του Πολιτικού Φορέα.

Υγεία
Ξεπέρασε την κάθε προσδοκία η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα Μακεδονίας –Θράκης στην Ξάνθη.
Ξεπέρασε την κάθε προσδοκία η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα Μακεδονίας –Θράκης που ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη με 900 συμμέτοχες από την Βόρεια Ελλάδα επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Τσιγάρας Γεώργιος Τομεάρχης Χειρουργικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και αντιπρόεδρος της οργανωτική επιτροπής της 1ης Νοσηλευτική Διημερίδα Μακεδονίας –Θράκης διοργανωτικέ στις 4 και 5 Νοέμβριου από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ξάνθης σε συνεργασία με την ΕΝΕ(Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος).
Στην διημερίδα υπήρχαν πέντε στρόγγυλα τραπέζια τέσσερεις διάλεξης και παρουσιαστήκαν 100 ελεύθερες ανακοίνωσης συνολικά .Ο απολογισμός αλλά και οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν στην σελίδα του Νοσοκομείου της Ξάνθης για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση οι νοσηλευτές από όλη την χώρα, τόνισε κλείνοντας ο κ.Τσιγάρας .

Αυτοδιοίκηση
Τρόφιμα στους απόρους
Τρόφιμα σε δικαιούχους του προγράμματος Παροχής Τροφίμων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα διανεμηθούν σήμερα από τις 10:00 έως 14:30. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής.
Η διανομή θα γίνει από το Κέντρο Σίτισης του Δήμου Κομοτηνής (Λ. Δημοκρατίας τέρμα), και οι δικαιούχοι ενημερώνονται τηλεφωνικά από την Υπηρεσία.
Παράταση ανανέωσης αδειών στη λαϊκή αγορά
Παρατείνεται η διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών έως 11 – 01 – 2017. Όσοι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών καταθέσουν ελλιπή δικαιολογητικά ή δεν προβούν στην ανανέωση των αδειών τους, το αίτημά τους απορρίπτεται. Συνεπώς δεν θα μπορούν να δραστηριοποιούνται μετά την 12η – 01 – 2017, ενώ μετά την ίδια ημερομηνία, η μη επίδειξη στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα άδειας σε ισχύ, ήτοι με ένδειξη της ανανέωσής της, θα θεωρείται ως μη κατοχή αδείας.

Πολιτισμός
Σιωπηρή Άλωση
Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Αναστάσιου Λαυρέντζου με τίτλο: «Σιωπηρή Άλωση» παρουσιάζουν σήμερα , στις 19.30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πραγματεία» και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις «Σπανίδης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ασχημόπαπο στην Κομοτηνή
Το ασχημόπαπο του Hans Christian Andersen σε σκηνοθεσία :Γιώργου Πουλή παρουσιάζει το μικρό θέατρο Λάρισας στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις έντεκα και μισή το πρωϊ και στις πέντε και μισή το απόγευμα. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Πρεμιέρα στο Θέατρο Ανατολικά του Νέστου : «Κοιτάζοντας τον ουρανό»
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο θέατρο Ανατολικά Του Νέστου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ».
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 20:00, από 12/11 στο θέατρο ¨Ανατολικά του Νέστου», Βελισαρίου 26
Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 6948180583, 6973498913
Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.

Αστυνομικό Δελτίο
Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2016, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

Συνελήφθησαν συνολικά 297 άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 33 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 655 μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, ειδήσεις, αμθ, ΕΜΥ, καιρος, ηλεκτρονική, ελλαδα, digea, κος, σωρρας, γεν, ξανθη, ισχύ, ήτοι, θεατρο, βιβλιοπωλείο, σχολεια, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, μετρο, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2013, δικαιολογητικα, κομματα, ήτοι, ημερομήνια, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, emy.gr, δωδεκανησα, δωρεαν, εθνικη, θεμα, θρακη, κρανη, νησια, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αμθ, αξονες, ασχημοπαπο, ατομα με ειδικες αναγκες, αχμετ, βιβλιο, βορεια, βραδυ, γεν, γεωπονος, γεωργια, γινει, γινεται, δασκαλος, διευθυνση, δικτυο, υπαρχει, εξελιξη, επτα, ιδια, ιδιο, ιντερνετ, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, εκδοσεις, κυβερνηση, κος, ληψη, μακεδονια, μικρο, νικο, ξενοδοχειο, ξυλα, ορφεας, παιδια, πρωι, σαββατο, συνεχεια, σκηνες, σκηνοθεσια, σοφοκλης, σχεδιο, ισχύ, φορα, χρηστος, ωρες, ασφαλεια, εφαρμογη, ελληνικα, ευριπιδης, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, ομαδες, οργανα, υγειας
Τυχαία Θέματα