Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:56 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 31-05-2017

Aυτοδιοίκηση
Διαμαρτυρία στη Μέστη για τα Διόδια
Την παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο όπου ανεγείρονται τα διόδια της Μέστης αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης στην Κομοτηνή. Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε ότι ψήφισμα που είχε

εκδώσει το περιφερειακό συμβούλιο, στην ειδική συνεδρίαση για τα διόδια, δεν έτυχε καμίας απάντηση από τους αρμόδιους.
Η διαμαρτυρία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. στον χώρο όπου κατασκευάζονται τα διόδια, για παράσταση διαμαρτυρίας.

Διεκδικούν 13ο και 14ο μισθό εργαζόμενοι στους Δήμους της Ξάνθης
Περίπου 3.000 ευρώ σε καθέναν επιδίκασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων που διεκδικούσαν αναδρομικά Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και άλλα επιδόματα που είχαν καταργηθεί με τα πρώτα μνημόνια.
Αντίστοιχη ομαδική αγωγή έχουν καταθέσει και εργαζόμενοι των Δήμων της Ξάνθης με την υποστήριξη του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος, Δημήτρης Γαλανόπουλος, πρόκειται για σειρά αγωγών που κατατέθηκαν για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, διαφορετικές κατά Δήμο και κατά Νομικό Πρόσωπο Δήμου, όταν εργάζονται σε αυτά.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων, οι υποθέσεις έχουν ήδη συζητηθεί το Μάρτιο και εντός των ημερών αναμένονται και οι αποφάσεις.
Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους της Επισιτιστικής βοήθειας
Νωπό μοσχαρίσιο κρέας και οπωρολαχανικά στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) θα διανεμηθεί σήμερα και ώρα 10:30 – 14:30, αύριο και μεθαύριο ώρα 09:00 – 14:00.
Τόποι διανομής είναι:
για τον Δήμο Κομοτηνής – το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1),
για τον Δήμο Αρριανών – για τους οικισμούς της Δ.Ε. Φιλλύρας στο Δημοτικό κατάστημα Φιλλύρας, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Αρριανών στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κέχρου στο Δημοτικό κατάστημα Κέχρου, και για τους οικισμούς της Δ.Ε. Οργάνης αντίστοιχα στο Δημοτικό κατάστημα Οργάνης,
για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών – για τη Δ.Ε. Σαπών ο χώρος του αμαξοστασίου (πρώην ΔΕΑΣ) στις Σάπες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγανή.

Κόμματα
Συνάντηση των Βουλευτών με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης
Με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης συναντήθηκαν τη οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές Ξάνθης.
Συγκεκριμένα οι κύριοι Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Στογιαννίδης, συναντήθηκαν συνάντηση με το Διοικητή, Αχιλλέα Γερόπουλο, αλλά και άλλα στελέχη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου, τα οικονομικά δεδομένα, οι προσλήψεις που προγραμματίζονται σε διάφορες θέσεις, η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και ο προγραμματισμός για τη λειτουργία νέων τμημάτων.
Παράλληλα συζητήθηκαν τα επιμέρους προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος και σε συγκεκριμένες κλινικές.

Πρωτογενής Τομέας
Ούτε ένα ούτε δύο… 45 χρόνια «θεϊκό» Κασέρι ΠΟΠ Ξάνθης
Εδώ και 45 χρόνια παρασκευάζει το ΠΟΠ Κασέρι Ξάνθης ο Τυροκόμος Δημήτρης Χατζηϊωαννίδης, από νωπό αιγοπρόβειο γάλα, κτηνοτρόφων της γύρω περιοχής.
Υπενθυμίζεται πως το 2013 ο κ. Χατζηϊωαννίδης είχε πάρει το πρώτο βραβείο το προϊόν του βραβευθεί ανάμεσα σε πολλούς άλλους από όλη την Ελλάδα, σε διαγωνισμό του περιοδικού «Γαστρονόμος»!
Η διαφορά στο δικό του Κασέρι-ημίσκληρο τυρί- έγκειται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο προϊόν από την παρασκευή του έως την ώρα της κατανάλωσής του συνεχίζει να «ωριμάζει», γεγονός που σημαίνει πως η γεύση του είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα, θυμίζοντας το κρασί που όσο παλαιώνει τόσο καλύτερο γίνεται!
Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Χατζηϊωαννίδης, κάλεσε το κοινό να προτιμά τα Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, που είναι ανώτερης ποιότητας και να προβληματίζεται για τις τιμές που συναντά στα 6 και 7 ευρώ το κιλό στο ημίσκληρο τυρί.
Η τέχνη της παρασκευής του «θεϊκού» Κασεριού ΠΟΠ Ξάνθης, φαίνεται πως θα συνεχισθεί μια και οι κόρες του κ. Χατζηϊωαννίδη, θα συνεχίσουν την παράδοση και πέρα από τις 5 δεκαετίες.

ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση της Ε.Α.Υ. Ροδόπης
Ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση Διαταγής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων η οποία διατάσσει την διάθεση των Δοκίμων Αστυφυλάκων που πραγματοποιούν την πρακτική τους εκπαίδευση σε Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 06.00΄-22.00΄.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ζητά την άρση των διατάξεων που αφορούν στο μισθολόγιο. Την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ και τέλος τον απόλυτο σεβασμό από την ηγεσία στην αστυνομική εκπαίδευση.

Εκπαίδευση
Εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης
Ο Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης διοργανώνει εκδηλώσει με θέμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση-Συζητάμε το παρόν και το μέλλον_ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και στην οποία συμμετέχουν οι:
ΕΛΜΕ Ξάνθης ,ο Σύλλογος Γονέων παιδιών και ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία Ξάνθης.
Εκκλησία
Θεία λειτουργία εν όψει εξετάσεων
Θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής θα τελέσει αύριο στις οκτώ το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων όπου θα δεηθεί ιδιαιτέρως υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των υποψηφίων μαθητών τών Πανελληνίων εξετάσεων.

Σύλλογοι
Βασικό σχολείο εκπαίδευσης Ε.Ο.Δ. Ροδόπης – Ορεινή διάσωση
Στη Γέφυρα του Πολυάνθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι το πρακτικό μέρος της Ενότητας «Ορεινή Διάσωση» με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά του Σχολείου Βασικών Γνώσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.
Οι εκπαιδευτές του τμήματος Ορεινής Διάσωσης της ΕΟΔ Κοζάνης, Γιώργος Τζήκας και Σάκης Γάτος οδήγησαν με ασφάλεια τους εν δυνάμει εθελοντές σε όλα τα στάδια της κατάβασης από γέφυρα, παρουσιάζοντας και επεξηγώντας ένα-ένα όλα τα βήματα που απαιτούνται. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί προσομοίωση της κατάβασης από ελικόπτερο.

Στις 4 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η 8η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο Σπήλαιο Αγγίτη της Δράμας
Στις 4 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η 8η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων, στο Σπήλαιο Αγγίτη της Δράμας.
Οι Μανιταρόφιλοι θα συγκεκτνρωθούν το πρωΐ στις 10 και μισή, αφού συγκεντρώσουν στη γύρω περιοχή μανιτάρια θα προχωρήσουν στην ταυτοποίησή τους από τον Μυκητολόγο Άγγελο Παπαδημητρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ Νίκο Ιακωβίδη, το κίνημα των Μανιταρόφιλων παρουσιάζει αύξηση. Επίσης η Ελληνική Μανιταροφιλία κερδίζει έδαφος ραγδαία, καθώς αυξάνονται οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μανιταρόφιλων Γιώργου Κωνσταντινίδη, αλλά πολλές είναι οι διακρίσεις και στις Μανιταρογεύσεις.
Η επόμενη φθινοπωρινή πανελλαδική συνάντηση των Μανιταρόφιλων θα γίνει στις 28-29 Μαΐου, χωρίς ακόμα να έχει προσδιορισθεί ο συγκεκριμένος χώρος και νομός της ΑΜ-Θ.

Πολιτισμός
Μια νύχτα στο Μουσείο – Τα παιδιά διανυκτέρευσαν στο Λαογραφικό της ΦΕΞ
Άκρως επιτυχημένη ήταν η πρώτη απόπειρα για την υλοποίηση της δράσης, «Μια νύχτα στο Μουσείο» που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Λαογραφικό Μουσείο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης-ΦΕΞ-.
Με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου τα παιδιά έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα 24ωρο στο Μουσείο, να κοιμηθούν εκεί, να ξεναγηθούν από τους ανθρώπους του Μουσείου και να κάνουν μια αποτίμηση της εμπειρίας αυτής.
Η δράση που δανείζεται τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας, αποτελεί μια περιπέτεια για τους μικρούς φίλους που έφυγαν από το Μουσείο ενθουσιασμένοι.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, διοδια, ιουνίου, αθηνα, πασχα, επιδοματα, υφιστάμενη, ποπ, ελλαδα, συγκεκριμένο, σημαίνει, μισθολογιο, ελμε, εοδ, κοζανη, μαΐου, δραση, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, δωρα χριστουγεννων, δυσλεξια, δωρα, ηγεσια, θεμα, ωρα, αγωγη, αυξηση, αοριστου χρονου, αφορμη, αχιλλεα, βραδυ, γαλα, γεγονος, γευση, γεφυρα, γινει, δευτερα, διοικηση, εγινε, εδαφος, ευρω, εκπαιδευση, εοδ, τεχνη, ζητα, κρασι, λειτουργια, μαΐου, μανιταρια, νικο, νυχτα, οκτω, παιδια, περιφερειακο, ποπ, προβληματα, προσληψεις, σαπες, συγκεκριμένο, σειρα, σπηλαιο, σχολειο, τυρι, υλοποιηση, υφιστάμενη, ωρες, ασφαλεια, βηματα, δημητρης, ελληνικα, ενωση, ιατρικο, ιουνίου, κορες, κρεας, κυριακη, σημαίνει, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα