Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:21 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 4-05-2017
Συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό
Σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Στη σύσκεψη τέθηκε το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί η συζήτηση για την παραγωγική

ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής. Για αυτόν τον λόγο θα διοργανωθούν, το επόμενο διάστημα, 13 περιφερειακά συνέδρια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο ΥπουργόςΟικονομίας και ΑνάπτυξηςΔημήτρης Παπαδημητρίου με τον Αναπληρωτή ΥπουργόΑλέξη Χαρίτση και τον Υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα.

Συστάσεις του Δήμου Ξάνθης στους δημότες, να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους
Ο Δήμος Ξάνθης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών υλοποιεί και φέτος πρόγραμμα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων από ξερά χόρτα.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, έχουν την υποχρέωση του καθαρισμού τους. Ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί τόσο εντός των οικοπέδων όσο και περιμετρικά της έκτασής τους από ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά, μπάζα και σκουπίδια ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Ο Δήμος Ξάνθης προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών για την αποτροπή κάθε πρόκλησης κινδύνου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.
Σπάρτακος και…λουλουδιασμένες λακκούβες
Στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Λυκαβηττού αναφέρεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Σπάρτακος. « Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια. Οι άνθρωποι το είπανε το πρόβλημά τους αμέτρητες φορές στους αρμόδιους του Δήμου ,αλλά προκοπή δεν είδανε» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα μέλη του Σπάρτακου βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να αναδείξουν το πρόβλημα, φυτεύοντας άνθη στις λακκούβες.

Εκπαίδευση
1η Μαθητιάδα Αν.Μ.Θράκης
Ολοκληρώνονται σήμερα στην Κομοτηνή και συνεχίζονται αύριο στην Καλαμίτσα Καβάλας, για τα αγωνίσματα κολύμβησης οι αγώνες της 1ης ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΑΜ-Θ στη Σχολή Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού με τη συμμετοχή 5000 αθλητών –μαθητών και 500 εθελοντών.
Πρόκειται για προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.
Οι διοργανωτές, όπως υπογραμμίζουν, επιθυμούν την θεσμοθέτηση της Μαθητιάδας.
Χορηγός προβολής είναι η ΕΡΤ και την παρουσίαση κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.
Οικονομία-Λογιστικά
ΕΦΕΕ Ξάνθης: Εμπιστευτείτε πιστοποιημένους λογιστές για τη φορολ. δήλωση
Το Μάιο ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016.
Σε σημείωμά της προς τα ΜΜΕ η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, προτρέπει το κοινό να εμπιστεύεται τους πιστοποιημένους φοροτεχνικούς της ΕΦΕΕ Ξάνθης για τη διεκπεραίωση της δήλωσης. Αυτό εξασφαλίζει ασφάλεια και σιγουριά για το φορολογούμενο, υπενθυμίζει η ΕΦΕΕ.
Κόμματα
Εκδήλωση-συζήτηση για τη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από τη Χούντα
Αύριο στις 7.30μμ Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος σ για τη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από τη Χούντα, με ομιλητή το Γιάννη Σηφακάκη, μέλος της ΚΕ του ΣΕΚ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Κώστα Χρονόπουλου “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”.
Κοινωνία
Προσευχές για τον Μπομπι
Με αφορμή ομοφοβικό φυλλάδιο που μοιράστηκε σε σχολικές αίθουσες της Ξάνθης οι «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» οργανώνουν προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Προσευχές για τον Μπομπι» (Prayers for Bobby, 2009) του Russell Mulcahy. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο Λαογραφικό ΜουσείοΞάνθης , σήμερα στις 8μμ .
Το σενάριο είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Bobby Griffith, ενός νεαρού γκέι που το 1983 αυτοκτόνησε εξαιτίας της ομοφοβικής στάσης και συμπεριφοράς της μητέρας του και του κοινωνικού του περίγυρου. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν, με ευαισθησία και ακρίβεια, οι Ryan Kelley, Sigourney Weaver και Henry Gzerny.
Κινήματα-Εκδηλώσεις
Ο ρόλος των Αλληλλέγυων Σχολείων στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα
Το Σάββατο 6 Μάιου στις 19.30 το Στέκι ΚΑΡΔΕΛΕΝ της Ξάνθης οργανώνει συζήτηση με θέμα: Ο ρόλος των Αλληλέγγυων Σχολείων στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα.
Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι ,ο Χρήστος Κορολής (Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας),ο Βασίλης Αποστολόπουλος (Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας)και ο Μίλτος Τόσκα (Μαθήματα για όλους Ετεροτοπίας)
Την συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Πολυχρόνης.
Εθελοντές
Προγραμματισμένες Εθελοντικές Αιμοδοσίες
Ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διενεργήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ. Σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, στο πλαίσιο των Ελευθερίων, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής», θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για το ομφαλοπλακουντιακό αίμα και τη Δημόσια Τράπεζα που είναι καλύτερο να δίνεται, αλλά και η Δωρεά Μυελού των οστών. Ομιλητής θα είναι ο Αιματολόγος, Μάνος Σπανουδάκης. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Θράκης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών, Κωστής Δημητρακόπουλος, υπογράμμισε πως στα τέλη Μάη είναι προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, στο Νέο Σιδηροχώρι, ενώ μέσα στο καλοκαίρι έχουν προγραμματισθεί εθελοντικές αιμοδοσίες στην Ξυλαγανή, στο Φανάρι και στη Μαρώνεια.
Εκκλησία
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Ξάνθη
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού θα βρίσκεται στην Ξάνθη, από την επόμενη Παρασκευή.
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα βρίσκεται, για λαϊκό προσκύνημα, στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας την Παρασκευή μέχρι την 10ην νυκτερινή , το Σάββατο από τις 7:30 μέχρι την 10ην νυκτερινή και την Κυριακή από τις 7:30 μέχρι τις 15:00, ώρα αναχώρησης της συνοδείας μετά της Ιεράς Εικόνας.
Σύλλογοι
Παρχάρια 2017 εν μέσω Ελευθερίων
Την 16η συνεχή διοργάνωση των εκδηλώσεων «Παρχάρια 2017» στην Περιοχή του Οχυρού της Νυμφαίας διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ροδόπης η Τραπεζούντα την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή 5,6 και 7 Μαϊου. Η αρχή θα γίνει αύριο τ με την παρουσίαση του βιβλίου «Μια βαλίτσα μαύρο χαβιάρι» της Σοφίας Προκοπίδου, των εκδόσεων Κυριακίδη στο Ιδρυμα Παπανικολάου.

Πολιτισμός
Συναυλία ροκ στο πρόγραμμα των Ελευθερίων
Με Συναυλία ροκ μουσικής με συγκροτήματα της πόλης μας συνεχίζονται σήμερα στις 20.30 στην Πλατεία Ειρήνης τα συγκροτήματα: Adrenaline Junkies, Emerald, Μάρων 5, Κακές Συνήθειες.

Λειτουργία αρχαιολογικού χώρου και μουσείου Αβδήρων
Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης γνωστοποιήθηκε ότι μετά από την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης με επτάμηνη σύμβαση για την κάλυψη εποχικών αναγκών της, ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων είναι ανοιχτός και πάλι για το κοινό όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με ωράριο λειτουργίας 08.00-15.00. Το ίδιο ωράριο ισχύει και για το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων.
Ο Κοσμάς Χαρπαντίδης στο «Δύο»
Τον Κοσμά Χαρπαντίδη και το βιβλίο του «Το άκυρο αύριο» παρουσιάζουν αύριο το βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Πόλις».
Θα συνομιλήσει μαζί του ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης.
Μουσική Οπερέτα στο Μουσικό Σχολείο
Επαναλαμβάνεται σήμερα στις επτά το απόγευμα στο Μουσικό Σχολείο μια εξαιρετική παράσταση, για χάρη όσων δεν κατάφεραν να την απολαύσουν: ένα αφιέρωμα στο είδος της οπερέτας, από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κομοτηνής, εμπλουτισμένη από την χρήσιμη εισαγωγική ομιλία του πανεπιστημιακού καθηγητή Γ.Τσομή με τίτλο «Οπερέτα: η ελαφρά, παίζουσα Μούσα. Η γέννηση, η εξέλιξη και η ακμή ενός μουσικοθεατρικού είδους».

Θεατρική εβδομάδα στην Ξάνθη
Πρόγραμμα της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ διοργανώνει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Συμμετέχουν μαθητικές θεατρικές ομάδες, με συντονιστές εκπ/κούς! Εως και 5 Μαΐου 2017 , Δημοτικό Αμφιθέατρο κάθε βράδυ στις 7:30 και 8:00.

Αθλητική Ενημέρωση
Στη Βαυαρία ο Γιν Γιανγκ
Στο σεμινάριο πολεμικών τεχνών με δασκάλους ανωτέρου επιπέδου σε διάφορες πολεμικές τέχνες που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Βαυαρία συμμετείχαν οι προπονητές από τον Αθλητικό Σύλλογο ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ Κομοτηνής κας ΜΟΥΣΧΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ και κου ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ολυμπιακοί αγώνες, ειδήσεις, αμθ, τσιπρας, συμμετοχή, εφεε, μμε, σεκ, ανταρσυα, ελμε, russell, ryan, henry, σχολεια, επαλ, τραπεζες, καλοκαιρι, ξανθη, ιδρυμα, ροκ, emerald, βιβλιοπωλείο, σαιξπηρ, μαΐου, κας, ευθυμιου, εθνικη τραπεζα, υπουργειο εσωτερικων, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, ιεκ ακμη, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, δημος ξανθης, γκει, αιμοδοσια, ακμη, επαλ, θεμα, μμε, πλαισιο, προγραμμα, φτωχεια, χουντα, ωρα, ryan, αγωνες, εφεε, αιμα, ακυρο, αμθ, ανθη, αφορμη, βαυαρια, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινει, διαστημα, δημος, εθελοντικη αιμοδοσια, εβδομαδα, εξελιξη, επτα, εσωτερικων, ετος, ευθυμιου, εφορεια, ζωης, ιδιο, ειδος, ισχυει, ιδρυμα, εικονα, ομιλια, κας, εκδοσεις, λογια, λογο, μαυρο, μαη, μαΐου, μαξιμου, οικοπεδα, παρουσιαση, ροκ, σαιξπηρ, σαββατο, σεκ, σεναριο, συζητηση, συμμετοχή, σπαρτακος, σχεδιο, σχολειο, φαναρι, φυλλαδιο, χρηστος, ασφαλεια, δημητρης, emerald, εμφαση, ενωση, εθνικο, henry, κωσταλας, κωστας, κυριακη, ομαδες, russell, τραπεζα, υλικα
Τυχαία Θέματα