Κομοτηνή: Εργασία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

08:40 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πρώτη φέτος δόθηκε η δυνατότητα σε εργαζόμενους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εργαστούν στο χώρο της Τριτοβάθμιας έχοντας μια σειρά από προσόντα, προσόντα Επίκουρου Καθηγητή. Κάνοντας χρήση του νέου νόμου, που τους έδωσε τη δυνατότητα να μεταταγούν ή να αποσπαστούν μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, άφησαν πίσω τους τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και βρέθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Συνολικά 400 εκπαιδευτικοί σε όλη

τη χώρα άδραξαν την ευκαιρία ανάμεσά τους και 21 από τη Ροδόπη με τη διαδικασία της μετάταξης ακόμη να συνεχίζεται.

Οι πρώτες μέρες της προσαρμογής
Οι πρώτες μέρες της προσαρμογής κυλούν ήδη. «Σε όποιο μετερίζι κι αν εργάζεται ένας εκπαιδευτικός, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να προσφέρει στα παιδιά» δηλώνουν οι ίδιοι. Τι έχουν κρατήσει, όμως, από την μέχρι σήμερα εργασία τους; «Το χαμόγελο των παιδιών» απαντούν σπεύδοντας να σημειώσουν ότι «σ’ αυτές τις ηλικίες, αν τους προσφέρεις, αν τους φερθείς τίμια και σωστά το αντιλαμβάνονται αμέσως και το ανταποδίδουν.» Ένα χαμόγελο, ένα «γεια σας κύριε» ή «γεια σας κυρία» είναι η γλυκιά ανάμνηση που τους συντροφεύει στον Πανεπιστημιακό χώρο πια.

Δεν το κρύβουν πως νιώθουν την αγωνία της προσαρμογής, της προσφοράς, της διάθεσης να σταθούν δίπλα τους. Στόχος τους, όπως λένε, να είναι οι φοιτητές ευχαριστημένοι από το μάθημα, αλλά και να δικαιωθούν αυτοί που ενέκριναν την μετάταξή τους. «Το σημαντικό δεν είναι να πεις ότι διδάσκεις πια στο Πανεπιστήμιο, αλλά να μάθουν οι φοιτητές. Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βγουν πιο έτοιμοι στην αγορά εργασίας.» δηλώνουν και υπόσχονται πολύ δουλειά.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα