Κομοτηνή: Αγώνας αλληλεγγύης και προσφοράς

10:05 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έχουμε κι εμείς ανάγκη να ξεφύγουμε από τα άγχη και την καθημερινότητα προσφέροντας ταυτόχρονα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη» δηλώνει ο κος Ανέστης Βαφειάδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών,Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης για τον χθεσινό ιδιαίτερο μπασκετικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ επίλεκτης ομάδας ιδιοκτητών κι εργαζομένων σε cafe της πόλης και της A.E. Κομοτηνής στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Επαγγελματίες

που φόρεσαν αθλητικά παπούτσια, φόρμες, σορτσάκια και άφησαν για λίγο στην άκρη παραγγελίες, παραλαβές, λογαριασμούς, πελάτες και άλλες υποχρεώσεις. Ένα παιχνίδι με μόνους νικητές την αλληλεγγύη και τον αθλητισμό που έδειξε ότι μπορεί και ενώνει. Παίζοντας μπάσκετ όλοι χάρηκαν κάθε στιγμή, ξέφυγαν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και υποσχέθηκαν ότι θα γίνει θεσμός! «Όλα ήταν υπέροχα» δηλώνει ο κος Γιάννης Κιλτσίκης, ιδιοκτήτης του καφενείου Άστρα σημειώνοντας με ικανοποίηση «μαζέψαμε και πολλές σακούλες με τρόφιμα, του χρόνου ακόμη περισσότερες!». Το κλειστό γέμισε με τον κόσμο να παρακολουθεί και να εμψυχώνει στηρίζοντας τη δράση, προσφέροντας τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό και γι αυτό οι επαγγελματίες δεν μπορούν να αδιαφορήσουν» δηλώνει ο κος Βαφειάδης σημειώνοντας ότι οι επαγγελματίες παίρνουν πάντα τις δικές τους πρωτοβουλίες και στηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Δεν προβάλει ο επαγγελματικός κόσμος το φιλανθρωπικό έργο που κάνει και σωστά» σημειώνει γνωρίζοντας καλά ότι η σημερινή συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για όλους. Την επόμενη Κυριακή θα ακολουθήσει φιλανθρωπικό, φιλικό τουρνουά ανάμεσα στις Ακαδημίες μπάσκετ της Κομοτηνής.

Όσον αφορά στην πορεία της ίδιας της Ομοσπονδίας που έχει συμπληρώσει ήδη τα 90 χρόνια ζωής περνώντας από δύσκολες στιγμές ο κος Βαφειάδης σημειώνει με νόημα ότι το μότο των τελευταίων ετών είναι «φτάνει πια δεν πάει άλλο» κι εξηγεί «οδηγούμαστε προς κατάρρευση αν συνεχιστεί αυτή η υψηλή φορολόγηση.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από τον χθεσινό φιλανθρωπικό αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα