ΚΚΕ για διαπραγμάτευση και δηλώσεις Κοτζιά από τις ΗΠΑ

15:28 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι πολύ λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ν’ αναζητά συνεταίρους για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στις δυνάμεις εκείνες που από κοινού έχουν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και μοιράζονται την ίδια στρατηγική» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, ενώ σε άλλη, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά στις ΗΠΑ ζητά την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής

Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για κάλεσμα συνενοχής το οποίο να μην έδαφος μέσα στον λαό, «Όπως, επίσης, είναι λογικό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες -παλιές και νέες- πίσω απ’ την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι τόσο το κάλεσμα «συνενοχής» στα μέτρα, που απευθύνει η κυβέρνηση, όσο και η κοροϊδία που κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μη βρουν έδαφος μέσα στο λαό».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες το ΚΚΕ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, στο πλαίσιο των συνολικότερων σχεδιασμών στην περιοχή, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό δεν γίνεται για χάρη της ειρήνης, της σταθερότητας και της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Είναι ρόλος περαιτέρω εμπλοκής της χώρας σ’ επικίνδυνους σχεδιασμούς κι επεμβάσεις στην περιοχή, συμμετοχής στη «λεία» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, για το τι είδους συζητήσεις και πιθανές συμφωνίες κάνει, με τις ΗΠΑ, σ’ αυτές τις συναντήσεις.

Γι’ αυτό τον σκοπό το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα για την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα