Κινήσεις καλής θέλησης των συμβασιούχων στο δήμο Θεσσαλονίκης

10:09 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επέτρεψαν την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κίνηση καλής θέλησης και προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Από το απόγευμα

της Δευτέρας, δέκα οχήματα πραγματοποιούν αποκομιδή, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένο συνολικά 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει «βουνά» στους κάδους.

Η αποκομιδή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πραγματοποιείται στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασ. Ολγας, ενώ τα απορριμματοφόρα θα περάσουν και από το κέντρο της πόλης.

«Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται» υποστήριξε η κ. Χοροζίδη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα κ. Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, στον προγραμματισμό είναι να βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αξιολογήσει ποια προσφορά ιδιώτη είναι η πιο συμφέρουσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα της συνεδρίασης.

Όπως μετέδωσε η Άννα Ομηρίδου στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να εργαστούν παράλληλα με τους ιδιώτες προκειμένου να απομακρυνθούν εγκαίρως οι τόνοι των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα