Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι δράσεις της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας

14:26 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της για το χειμερινό της πρόγραμμα το οποίο ξεκινά από σήμερα με τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης της στο δεύτερο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου. θα είναι ανοικτή για το κοινό κάθε Δευτέρα 8-9 μ.μ. και Πέμπτη 7-9 μ.μ.

Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα στη μικρή σκηνή, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και το πρόγραμμά τους έχουν ως εξής:
-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Έξι παραδοχές του Ερατοσθένη στον υπολογισμό της γήινης περιμέτρου Σωκράτης

Λινάρδος
– 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ: Ένα διαχρονικό ταξίδι στον ουράνιο θόλο, Ομάδα Παρατήρησης
– 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Επανακαθορίζοντας την πραγματικότητα μέρος Α΄ Σπύρος Γεωργαράς
– 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Επανακαθορίζοντας την πραγματικότητα μέρος Β΄Σπύρος Γεωργαράς
– 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Κβαντικά παράδοξα Χάρης Γουναρόπουλος

Αστρονομικές παρατηρήσεις ουρανίων αντικειμένων και φαινομένων θα γίνονται περιοδικά και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι με σχετικές ανακοινώσεις.
Παράλληλα συνεχίζονται τα μαθήματα αστρονομίας στα πλαίσια του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου κάθε Τετάρτη 8-9 μ.μ.
Για μερικές ακόμη ημέρες θα συνεχιστεί και η έκθεση με θέμα: «Παύλος Μωραϊτης: Καλλιτεχνικές Απεικονίσεις Επιστημονικού Λόγου » στο χώρο και με την συνεργασία του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αστρονομική εταιρεία έχει αναλάβει την διοργάνωση του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το οποίο θα διεξαχθεί στο νησί μας τον Οκτώβριο του 2017. Ακούμε τον πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Σπύρο Χονδρογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα