Κέρκυρα: Στη διαχείριση Ρίζου παραμένει το Sundy

13:49 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην διαχείριση της ιδιοκτήτριας οικογένειας Ρίζου παραμένει ξενοδοχείο Σάντυ στον Άη Γιώργη Αργυράδων, παρά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαίωνε την ενοικιάστρια εταιρεία Aquis. Αυτό συνέβη διότι το Δικαστήριο δεν έδωσε την προσωρινή διαταγή, που ζήτησε η Aquis και με την οποία θα απομακρυνόταν, αυτή τη φορά, η ιδιοκτήτρια (Ρίζος) ως διαχειρίστρια της μονάδας ώστε να επιστρέψει

η διαχείριση σ’ εκείνη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά, οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί – όχι όλοι – υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπου υπήρχε δέσμευση στην Επιθεώρηση Εργασίας για εφαρμογή της, σε ότι αφορά την εφαρμογή τού 5/νθημέρου και του 8ώρου. Το σωματείο έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο εταιρειών – της ιδιοκτήτριας και της ενοικιάστριας – και των δύο σωματείων, του κλαδικού και του επιχειρησιακού. Η συνάντηση αναμένεται να οριστεί από την Επιθεώρηση εργασίας τις επόμενες μέρες. Παράλληλα το σωματείο εκτιμά ότι πιθανότατα η οριστική λύση στη διένεξη των δύο εταιρειών θα διευθετηθεί στην τακτική δίκη που αναμένεται να γίνει στις 9 Μαΐου.
Παράλληλα ο Σ. Πελάης ενημέρωσε και για τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο πρώην Χανδρής, όπου τα πράγματα βαίνουν με ομαλότητα και η νέα εταιρεία υλοποιεί την συμφωνία για επαναπρόσληψη των εργαζομένων για δύο περίπου μήνες, όσο διάστημα δηλαδή απαιτείται για την κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού ημερομισθίων προκειμένου να λάβουν τα επιδόματα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα